01:02 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Το σύστημα S-400, που είναι ικανό να ανιχνεύει, να εντοπίζει και να καταστρέφει όλα τα επανδρωμένα αεροσκάφη, drones και πυραύλους, είναι σήμερα το πιο προηγμένο κινητό σύστημα αεράμυνας στο οπλοστάσιο της Ρωσίας.

Πρόσφατο άρθρο στην Krasnaya Zvezda, την επίσημη εφημερίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συνοδεύτηκε από φωτογραφία που έδειχνε σύστημα S-400 με ασυνήθιστη εμφάνιση, με τον παραδοσιακό σχηματισμό των τεσσάρων μεγάλων πυραύλων να αντικαθίσταται από έναν εκτοξευτή πυραύλων από τη μία πλευρά, συνοδευόμενο από τέσσερις πιο συμπαγείς σωλήνες στην αριστερή πλευρά.

Το άρθρο αφορούσε τις πρόσφατες ασκήσεις αεροπορικής άμυνας Ρωσίας - Σερβίας, γνωστές ως «Slavic Shield 2019», στις οποίες συμμετείχαν στρατεύματα αεροπορικής άμυνας από τις δύο χώρες χρησιμοποιώντας συστήματα S-400 και Pantsir-S για προσομοίωση αντίδρασης σε μαζική αεροπορική επίθεση από εικονικό εχθρό, στην περιοχή Αστραχάν της νότιας Ρωσίας.

Ασυνήθιστος σχηματισμός σε σύστημα S-400
© Φωτογραφία : Andrei Kaliy / Krasnaya Zvezda
Ασυνήθιστος σχηματισμός σε σύστημα S-400

Το Krasnaya Zvezda δεν αναφέρθηκε στο προφανώς διαφορετικό σε σύγκριση με το συνηθισμένο σύστημα S-400, με το άρθρο να αναλύει λεπτομερώς πώς τα ρωσικά στρατεύματα εκπαίδευσαν τους Σέρβους συναδέλφους τους σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες του S-400 91N6E «Big Bird».

Ωστόσο, η αινιγματική φωτογραφία, σε συνδυασμό με υλικό του Zvezda - του επίσημου τηλεοπτικού σταθμού του υπουργείου άμυνας - από τις ασκήσεις, δείχνει ότι τα σερβικά στρατεύματα παρατηρούν ένα σύστημα S-400 με ασυνήθιστο εξοπλισμό.

Οι παρατηρητές του BMPD, ενός στρατιωτικού ιστολογίου συνδεδεμένου με το Κέντρο Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών (CAST) - ένα think tank σχετικό με την άμυνα της Μόσχας - ήταν οι πρώτοι που είδαν το μοναδικό σύστημα S-400 και θεώρησαν ότι παράλληλα με τον πιο στάνταρ πύραυλο 48N6 (ο οποίος έχει εμβέλεια έως 250 χλμ.), το πλέγμα των πυραύλων στην άλλη πλευρά ήταν 9M96 - ένας μικρότερης εμβέλειας (12-120 χλμ.) καθοδηγούμενος πύραυλος που χρησιμοποιείται επίσης από το σύστημα.

Η ανάπτυξη και των δύο τύπων βλημάτων έχει ήδη παρουσιαστεί σε εκθέσεις. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ο συνδυασμός τους σε αυτή τη συγκεκριμένη διαμόρφωση και σε ενεργό υπηρεσία.

Η Ρωσία αναμένεται να αναπτύξει σχεδόν δυο δωδεκάδες μονάδες S-400 σε τουλάχιστον 41 τάγματα πυροβολικού, με εκατοντάδες εκτοξευτές πυραύλων να έχουν αναπτυχθεί στις δυτικές, ανατολικές, νότιες και κεντρικές στρατιωτικές περιοχές για να υπερασπιστούν τον εναέριο χώρο της χώρας.

Η Λευκορωσία, η Κίνα και η Τουρκία διαθέτουν εκδόσεις των S-400, ενώ η Ρωσία δεσμεύθηκε την περασμένη εβδομάδα να αρχίσει να παραδίδει το σύστημα στην Ινδία μέσα στο επόμενο ενάμιση έτος.

Η Τουρκία και η Ινδία έχουν δεσμευτεί να αγοράσουν το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας παρά την απειλή των αμερικανικών κυρώσεων.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (120)

Σχετικά:

Αμερικανός αξιωματούχος: «Ακόμα στο παιχνίδι» το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400
Νέες απειλές των ΗΠΑ σε Τουρκία – Μνουσίν: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο κυρώσεων για τους S-400
Στους επόμενους 18-19 μήνες η παράδοση των S-400 στην Ινδία
Tags:
Σερβία, S-400, Ρωσία, ρωσικό υπουργείο Άμυνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK