03:56 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (116)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά της δεύτερης παρτίδας του εξοπλισμού του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400.

Την ολοκλήρωση της παράδοσης της δεύτερης παρτίδας του εξοπλισμού του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία την Κυριακή επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, ανάλογη ανακοίνωση είχε εκδώσει και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Οι παραδόσεις της δεύτερης συστοιχίας των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 ξεκίνησαν στις 27 Αυγούστου.

Η εκπαίδευση του προσωπικού και η εγκατάσταση των συστημάτων αεράμυνας συνεχίζονται, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στην Τουρκία οι S-400, παρά τις αμερικανικές πιέσεις

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της προμήθειας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία, ισχυριζόμενες ότι οι S-400 είναι μη συμβατοί με τα επίπεδα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει προβεί στην αναστολή της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ έχει προειδοποιήσει με οριστική αποπομπή της Άγκυρας έως τον Μάρτιο του 2020.

Σε κάθε περίπτωση, η προμήθεια των τμημάτων των S-400 έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, στα τέλη Αυγούστου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για την πιθανή αγορά των ρωσικών αεροσκαφών Su-57.

Το ενδεχόμενο να αγοράσει η Άγκυρα κι άλλα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 είχε αφήσει ανοιχτό στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (116)

Σχετικά:

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά της δεύτερης παρτίδας των S-400
Φωτογραφία αποκαλύπτει αινιγματική τροποποίηση στους S-400
Αμερικανός αξιωματούχος: «Ακόμα στο παιχνίδι» το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400
Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία, F-35, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK