00:53 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στις NAVTEX που εκδίδει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως η Ελλάδα προβληματίζεται, αλλά δεν πανικοβάλλεται.

Η Ελλάδα παρακολουθεί τις κινήσεις όλων των τουρκικών πλοίων και προβληματίζεται, ωστόσο δεν πανικοβάλλεται, ούτε φοβάται, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις NAVTEX που εξέδωσε το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, δεσμεύοντας περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 Fm», σημείωσε ότι «προβληματιζόμαστε αλλά σαφώς και δεν πανικοβαλλόμαστε, σαφώς και δεν φοβόμαστε, σαφώς και δεν ανησυχούμε στο μέτρο που κάνουμε τη δουλειά μας στο υπουργείο Άμυνας να διατηρούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ετοιμότητα».

Είπε επίσης ότι «εκδίδουμε και εμείς και τις δικές μας αντι-NAVTEX».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «δεν είναι ποτέ ανέφελος ο ουρανός, πάντα υπάρχουν προβλήματα, πάντα υπάρχουν ζητήματα στην εξέλιξη των εξοπλιστικών, πάντα υπάρχουν λιγότερα λεφτά από τις ανάγκες, αλλά εκεί έρχεται ο σωστός σχεδιασμός».

Σημείωσε επιπλέον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταδικάσει με δηλώσεις της τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Επισημαίνεται ότι η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX το πρωί της Δευτέρας, για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου από το σκάφος «Μπιλίμ 2».

Σύμφωνα με τη NAVTEX 1015/19 που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, η ωκεανογραφική και κλιματολογική μελέτη από το «Μπιλίμ 2» θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Κατόπιν, ο σταθμός δίνει τις συντεταγμένες της μεγάλης θαλάσσιας περιοχής που δεσμεύει καλώντας τα παραπλέοντα σκάφη να διατηρούν μεγάλη απόσταση από το «Μπιλίμ 2».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Τουρκία είχε εκδώσει ανάλογη NAVTEX για έρευνες νότια και ανατολικά της Ρόδου από το ίδιο σκάφος. Η συγκεκριμένη NAVTEX έληγε σήμερα.

Σημειώνεται ότι η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, μετά την απόφαση της Τουρκίας ξεκινήσει έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Κύπρου.

Σχετικά:

Η Τουρκία «κλειδώνει» με NAVTEX περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου για έρευνες
Νέα τουρκική NAVTEX νότια και ανατολικά της Ρόδου
NAVTEX της Ελλάδας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο - Στόχος η «ακύρωση» τουρκικής άσκησης
Tags:
Ρόδος, γεωτρήσεις, Κύπρος, Καστελόριζο, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία, υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Navtex
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK