23:05 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι αεροδιαστημικές δυνάμεις σχεδίαζαν να δημιουργήσουν μοίρες αποτελούμενες από Okhotnik στις δυτικές και νότιες στρατιωτικές περιφέρειες έως το 2024.

Το Sukhoi S-70 Okhotnik είναι ένα βαρύ μη επανδρωμένο αερόχημα μάχης το οποίο το Κρεμλίνο φιλοδοξεί να καταστήσει  μια μέρα ένα πλήρη αντικαταστάτη για όλα τα είδη των μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων της τελευταίας γενιάς ρωσικών αεριωθούμενων αεροσκαφών, ανέφερε το Izvestia επικαλούμενο τον ρωσικό Στρατό.

Τα UAV με χαρακτηριστικά αποκρυψιμότητας Stealth, τα οποία διαθέτουν σύνθετα υλικά στην επιφάνειά τους, έχουν σχεδιαστεί για να γλιστρήσουν κάτω από την μύτη των συστημάτων ραντάρ του εχθρού με οπλισμό μέχρι 2,8 τόνων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων cruise, των βόμβων ακριβείας και των όπλων αέρος – αέρος.

​«Στον πυρήνα του, το Okhotnik είναι ένα drone για έναν μεγάλο πόλεμο», εξήγησε ο Anton Lavrov, στρατιωτικός παρατηρητής που ειδικεύεται στα στρατιωτικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, το S-70 σχεδιάστηκε ειδικά για να διασπάσει τα εχθρικά πυκνά δίκτυα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των πιο σύγχρονων αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων και ακόμη και των εχθρικών μαχητικών.

«Τα υπόλοιπα συστήματα που αναπτύσσονται επί του παρόντος από τις στρατιωτικές μας βιομηχανίες δεν είναι κατάλληλα για χρήση στη διάσπαση των αεροπορικών αμυνών και στις επιχειρήσεις εναντίον σοβαρών αντιπάλων», εξήγησε ο Lavrov.

Με άλλα λόγια, το Okhotnik μπορεί πραγματικά να δράσει ως πλήρης αντικαταστάτης για τα μαχητικά αεροσκάφη σε ορισμένες καταστάσεις, πιστεύει ο αναλυτής.

Αντικατάσταση ή συμπλήρωση;

Φυσικά, η ιδέα της αντικατάστασης των μαχητικών μπορεί να είναι λίγο υπερβολική. Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κυκλοφόρησε υλικό από το Okhotnik που επιχειρούσε παράλληλα με μαχητικό αεροσκάφος Su-30SM, με αναφορές που ανάγονται τουλάχιστον στο 2017, υποδεικνύοντας ότι το Okhotnik σχεδιάστηκε εξαρχής για να πετάξει παράλληλα με το Su-57, διαθέτοντας την απαραίτητη συνδεσιμότητα και δυνατότητες κοινής χρήσης δεδομένων. Με άλλα λόγια, το S-70 μπορεί να εξελιχθεί σε ένα αυτόνομο μαχητικό, παρά σε ένα πλήρη «αντικαταστάτη» για επανδρωμένα σχέδια, τουλάχιστον τις επόμενες δεκαετίες.

​Το Πεντάγωνο είναι γνωστό ότι εργάζεται σε μια παρόμοια πρωτοβουλία. Νωρίτερα φέτος, αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι τόσο η Lockheed Martin όσο και η Boeing προσπαθούσαν να ενσωματώσουν drones ως «βοηθούς» στα μαχητικά F-35 και F-15EX στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος «Skyborg».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα έχει ένα παρόμοιο πρόγραμμα πάνω στο οποίο εργάζεται με το σχεδιασμό του ρομπότ LJ-1, με αυτό το drone να λέγεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καμικάζι, φέροντας εκρηκτικές συσκευές.

Tags:
Πολεμική Αεροπορία, αεροπορική δύναμη, αεροπορία, Ρωσία, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικό, Su-57
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK