02:17 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις δύσκολες στιγμές με την Τουρκία που αντιμετώπισε ως πρώην υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, δηλώνοντας ότι υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσα να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια.

Στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης αποκάλυψε ότι υπήρξαν πολλές στιγμές που θα μπορούσα να εξελιχθούν σε Ίμια, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ερωτηθείς ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που αντιμετώπισε κατά τη θητεία του στο υπ. Άμυνας, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι δεν ήταν μόνο μία, αλλά υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές.

«Υπήρχαν πάρα πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Πάρα πολλές φορές (σ.σ. συνέβη)! Εάν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση από τη μεριά μας, κάποια στιγμή τα πράγματα φτάνουν σε ένα σημείο οριακό», δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

Τα τηλεφωνήματα με Τσίπρα

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε, επίσης, ότι πολλές φορές τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό.

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα», περιέγραψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα είναι η σωστή ερώτηση».

Για τις επαφές που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, ο κ. Αποστολάκης είπε πως δεν συζητούσαν για πολιτειακά θέματα.

«Όταν συζητούσαμε με τον Ακάρ, είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν εμείς θα λύσουμε πολιτειακά θέματα. Είπα ότι εγώ έχω αναλάβει να προασπίσω έναν χώρο που κατά το Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες είναι αυτός. Οποιαδήποτε παραβίαση του χώρου εγώ είμαι υποχρεωμένος να την προασπίσω», περιέγραψε.

Όσο για την απάντηση από πλευράς Ακάρ, είπε ότι «συμφωνούσε ότι πρέπει να κάτσουν οι πολιτικοί και να βρουν μία λύση».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι η Τουρκία «θέλει να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου, γιατί θα μείνει απ’ έξω». Πρόσθεσε ότι στόχος της Άγκυρας είναι «να βάλει στο τραπέζι και τους Τουρκοκύπριους».

«Σε εμάς δεν έχει φτάσει ακόμα, αλλά είναι επιδίωξη της», εκτίμησε.

Tags:
ΑΟΖ, Κυπριακή ΑΟΖ, Κύπρος, Ελλάδα, Αιγαίο, Τουρκία, Ίμια, Ευάγγελος Αποστολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK