22:46 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένα παράκτιο αμυντικό σύστημα στην ρωσική Άπω Ανατολή πυροδότησε για πρώτη φορά του πυραύλους Oniks, τύπου cruise, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί για να τρυπούν τις αντιπυραυλικά συστήματα των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ.

Οι πύραυλοι Oniks (Όνυχας) διαθέτουν πυραυλοκινητήρα τζετ, ικανό να τους επιταχύνει σε ταχύτητες 2 Mach, κάνοντάς τους δύσκολο να αναχαιτιστούν, ανεβάζοντας την εμβέλειά τους μέχρι τα 600 χλμ.

Το όπλο συνήθως εκτοξεύεται από ρωσικά πολεμικά σκάφη, αλλά μπορεί να πυροδοτηθεί και από φορητούς εκτοξευτές του παράκτιου αμυντικού συστήματος, Bastion (Προπύργιο).

Την Παρασκευή, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από τις δοκιμές του συνδυασμένου αμυντικού συστήματος Bastion/Oniks, που έλαβαν χώρα στην Χουκότκα, μια μεγάλη περιοχή στην Άπω Ανατολή, που την υπερασπίζεται ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο πύραυλος ταξίδεψε για περισσότερα από 200 χλμ, προτού πλήξει με επιτυχία το πλοίο στόχο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεκάδες πλοία και αναγνωριστικά αεροσκάφη διασφάλισαν την ασφάλεια της στρατιωτικής άσκησης.

Το πλήρωμα του εκτοξευτή πυροδότησαν τον πύραυλο από μια απομονωμένη περιοχή, μετά από μακρά πορεία, προκειμένου να δοκιμαστεί η ικανότητα να πληγεί ο εχθρικός στόλος εντός εχθρικού περιβάλλοντος.

Δοκιμάστηκε η ικανότητα να πληγεί ο εχθρικός στόλος από περιοχή εντός εχθρικού περιβάλλοντος
© RT . Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
Δοκιμάστηκε η ικανότητα να πληγεί ο εχθρικός στόλος από περιοχή εντός εχθρικού περιβάλλοντος

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πύραυλοι Oniks τύπου cruise έχουν αναπτυχθεί ευρέως σε απομακρυσμένα σημεία της Ρωσίας. Πέρσι, το οπλικό σύστημα δοκιμάστηκε για την ρωσική αρκτική περιοχή, κατά τη διάρκεια άσκησης από τον Βόρειο Στόλο, στη νήσο Κοτέλνι.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Cruise, Onyx, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK