07:56 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η νέα START, η οποία υπεγράφη το 2010, είναι η τελευταία Συνθήκη για τον έλεγχο των εξοπλισμών που παραμένει εν ισχύ μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων στον κόσμο.

Η Ρωσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επεκτείνει την Συνθήκη για τη Μείωση των Νέων Στρατηγικών Όπλων (START), δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο Βλαντίμιρ Γερμάκοφ, διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για τη μη διάδοση και τον έλεγχο των εξοπλισμών.

«Μέχρι τη λήξη αυτής της Συνθήκης τον Φεβρουάριο του 2021, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμφωνήσουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες για κάποιο είδος μηχανισμού: είτε μια προσωρινή παράταση είτε μια επέκταση, όπως ορίζεται στη συμφωνία, για πέντε χρόνια», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία αυτή είναι η μόνη βασική συμφωνία πυρηνικού αφοπλισμού που παραμένει σε ισχύ, τόνισε ο Γερμάκοφ.

«Δεν παραιτούμαστε από τίποτα, είμαστε αισιόδοξοι για την επίλυση οποιωνδήποτε διεθνών προβλημάτων ασφαλείας», πρόσθεσε.

Η Συνθήκη αναμένεται να λήξει τον Φεβρουάριο του 2021 και μέχρι στιγμής οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ανακοινώσει σχέδια για παράταση της συμφωνίας.

Tags:
συμφωνία START, new START, Κούρδοι, διεθνής Συνασπισμός, Συνασπισμός, ΗΠΑ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK