13:30 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα κάνει λόγο για fake news, απορρίπτοντας τα δημοσιεύματα περί ρωσικού αιτήματος προς την Άγκυρα για τη δέσμευση περιοχών στην ανατολική Μεσόγειο.

Διευκρινίσεις για την πρόσφατη άσκηση του ρωσικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο, δίνει στη δημοσιότητα η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.

«Τις προάλλες, τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, με εκτοξεύσεις πυραύλων “Kalibr”, στην Ανατολική Μεσόγειο, και, συγκεκριμένα, στην περιοχή 70 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του ελληνικού νησιού της Καρπάθου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Και προστίθεται: «Η δέσμευση της περιοχής είχε γίνει σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις καθιερωμένες διαδικασίες».

Η ρωσική πρεσβεία διευκρινίζει, παράλληλα, ότι «είχαν υποβληθεί οι απαραίτητες αιτήσεις»:

  • Για τη δέσμευση της θαλάσσιας ζώνης – προς την Ισπανία ως περιφερειακό συντονιστή ναυσιπλοϊκών ειδοποιήσεων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα
  • Για τον εναέριο χώρο της ζώνης – προς την Ελλάδα ως συντονιστή για το FIR, μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO)

Διαμηνύει, τέλος, ότι «η ρωσική πλευρά δεν κατέθεσε καμία αίτηση προς τις τουρκικές αρχές για τη δέσμευση της περιοχής», ξεκαθαρίζοντας ότι «τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα αποτελούν fake news».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο ρωσικός στρατός θα εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους σε άσκηση που ξεκινά την Τρίτη

Οι «αλιγάτορες» της Ρωσίας στη μάχη: Αυτές είναι οι ασκήσεις που εκτελούν τα Ka-52 - Βίντεο

Tags:
Τουρκία, Μεσόγειος, Ανατολική Μεσόγειος, ρωσικός στρατός, στόλος, στρατιωτική άσκηση, άσκηση, Ρωσική Πρεσβεία, πρεσβεία, πρεσβεία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK