01:03 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
0 10
Βρείτε μας

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Αθήνας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διεθνή ναυτιλιακή αποστολή στο Στενό του Ορμούζ.

Την απόφαση της Ελλάδας να μην συμμετάσχει στη διεθνή ναυτιλιακή αποστολή στο Στενό του Ορμούζ, γνωστοποίησε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της ελληνικής κυβέρνησης, Αλέξανδρος Διακόπουλος,

«Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει την αποστολή πλοίων στο Στενό του Ορμούζ, λόγω της απουσίας μιας τέτοιας δυνατότητας» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sputnik, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Συνόδου Παγκόσμιας Ασφάλειας, η οποία διεξάγεται στο Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε αίτημα για τη συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή αποστολή στον Περσικό Κόλπο.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η Αθήνα δεν έχει απαντήσει επισήμως στη γαλλική πρόταση.

«Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο. Έτσι, στα ζωτικά μας συμφέροντα συγκαταλέγονται και οι ελεύθερες οδοί για τη ναυσιπλοΐα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε τόσα πολλά πλοία. Επίσης, έχουμε προβλήματα με τους γείτονές μας, τους Τούρκους» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Διακόπουλος.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η Ελλάδα - υπό διαφορετικές συνθήκες - θα ήθελε να στείλει πλοία στο Στενό του Ορμούζ.

«Αυτή η πρωτοβουλία έρχεται από τις ΗΠΑ - και τώρα η Γαλλία έχει αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία εκ μέρους της Ε.Ε., στην οποία θα θέλαμε να ενταχθούμε. Αλλά πραγματικά δεν έχουμε φρεγάτες να στείλουμε εκεί. Θα αφήσουμε τα πλοία στο Αιγαίο» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές και γαλλικές πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο, μετά την κατάσχεση βρετανικού τάνκερ στην περιοχή, εν μέσω της έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ - Ηνωμένου Βασιλείου.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ (64)
Tags:
Πολεμικό Ναυτικό, πολεμικά πλοία, πολεμικό πλοίο, Περσικός Κόλπος, Στενά του Ορμούζ, Εθνική Ασφάλεια, Ελληνικός Στρατός, στόλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK