18:51 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (122)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να πείσουν την Τουρκία να ακυρώσει το πρόγραμμα των ρωσικών S-400 και να μην πραγματοποιήσει άλλες σημαντικές στρατιωτικές αγορές από τη Ρωσία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές ότι εάν η Τουρκία καταστήσει τους S-400 λειτουργικούς ή συνεχίσει να αγοράζει S-400 ή κάνει άλλες σημαντικές στρατιωτικές αγορές από τη Ρωσία, αυτό είναι ασύμβατο με τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των F-35» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη.

«Ελπίζω ότι οι Τούρκοι θα αποφασίσουν να μην προχωρήσουν με το πρόγραμμα των S-400», πρόσθεσε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να εκφράζουν διαφωνίες σχετικά με την αγορά ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 από την Τουρκία.

Η Ρωσία άρχισε τις παραδόσεις τμημάτων των S-400 στην Τουρκία τον Ιούλιο, ενώ το δεύτερο στάδιο παραδόσεων ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Ερντογάν: Στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου η τρίτη φάση παραλαβής

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η τρίτη φάση παραλαβής των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι «η συνεργασία (σ.σ. στον στρατιωτικό τομέα) με τη Ρωσία συνεχίζεται», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι συνεχίζεται και η στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για αγορά του αεροπορικού αμυντικού συστήματος S-400 έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που επικαλούνται λόγους ασφαλείας σχετικά με την ασυμβατότητα των αμυντικών αεροπορικών συστημάτων της Συμμαχίας.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον Ιούλιο την αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.

Διαβάστε επίσης:

Νέο βίντεο από τη μεταφορά των S-400 στην Τουρκία

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (122)

Σχετικά:

Απεσταλμένη ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ για S-400: Ελπίζουμε ότι η Τουρκία δεν θα τους χρησιμοποιήσει
Οι S-400 εν δράσει: Η ανάπτυξη του συστήματος, η αναγνώριση του στόχου και το τελειωτικό χτύπημα
Η Τουρκία μπορεί να προμηθευτεί κι άλλους S-400
Tags:
Ρωσία, ΗΠΑ, Τουρκία, F-35, S-400, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK