20:47 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (122)
0 01
Βρείτε μας

Πιέσεις στην Άγκυρα, προκειμένου να εγκαταλείψει τους S-400, συνεχίζει να ασκεί η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στην Τουρκία, προκειμένου να μην χρησιμοποιήσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να πείσουμε τους Τούρκους να εγκαταλείψουν τους S-400: Είτε απενεργοποιώντας τους, είτε στέλνοντάς τους πίσω, είτε καταστρέφοντάς τους (...)», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πρόκειται ένα θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

«Μιλάμε για εκ νέου μεσολάβηση, επανεξέταση, συμφιλίωση. Δεν είναι έξω από το τραπέζι», επεσήμανε ακόμη. 

Ο αξιωματούχος είπε μάλιστα ότι «δεν είναι όλοι ο πρόεδρος Ερντογάν στην τουρκική κυβέρνηση και ότι υπήρξαν Τούρκοι που προηγουμένως δήλωσαν ότι ''προτιμούμε να μην θέτουμε τον εαυτό μας στον κίνδυνο της ρωσικής επιρροής, δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε να απομονωθούμε από τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, θα προτιμούσαμε να μην απομονωθούμε από την Ουάσιγκτον''».

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ ότι σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, η Τουρκία δεν θα είχε ποτέ αγοράσει S-400.

Η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για την αγορά των S-400 έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που εκφράζουν ανησυχίες σχετικές με την ασφάλεια.

Η παράδοση των S-400 στην Τουρκία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ρωσία και Τουρκία συνεχίζουν τις συνομιλίες για τα μαχητικά Su-35»

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (122)
Tags:
S-400, Τουρκία, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK