19:24 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτή την περίοδο το ΝΑΤΟ έχει επενδύσει στη δημιουργία της πρώτης αεροπορικής βάσης της Συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια στη παλιά βάση στην Κούτσοβα

Το ΝΑΤΟ συζητάει να επενδύσει σε μία ναυτική βάση στην Αλβανία, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του οργανισμού, Γιενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Αλβανό πρόεδρο Ίλιρ Μέτα.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας Όλτα Τζάσκα είχε θέσει αυτή την ιδέα σε επίσημη επιστολή της.

«Πρώτα απ’ όλα η Αλβανία παίζει ένα σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι το σημαντικό για την Αλβανία, ο σημαντικός ρόλος της στον Οργανισμό και όπως ανέφερα έχουμε ήδη ένα πρόγραμμα στο οποίο έχουμε επενδύσει, μία αεροπορική βάση στην Αλβανία. Μέχρι στιγμής, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για περαιτέρω επενδύσεις για μία ναυτική βάση, αλλά είναι κάτι που θα αξιολογηθεί από τις στρατιωτικές αρμόδιες υπηρεσίες και τους ειδικούς μας και βάσει αυτών θα ληφθεί η απόφαση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Το ΝΑΤΟ αυτή την περίοδο χρηματοδοτεί την ανακαίνιση της παλιάς βάσης στην Κούτσοβα στην κεντρική Αλβανία, η οποία αποτελεί την πρώτη αεροπορική βάση της συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Διακόπουλος στο Sputnik: Οι αμερικανικές βάσεις δεν θα μείνουν για πάντα στην Ελλάδα

Ράμα: Στην Αλβανία θα κατασκευάσει το ΝΑΤΟ την πρώτη αεροπορική βάση των Δυτικών Βαλκανίων

 

 

Tags:
αεροπορική βάση, ναυτική βάση, Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ, Αλβανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK