21:18 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ουάσινγκτον τελικώς έδωσε την συγκατάθεσή της για την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-15J της Ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε τα σχέδια της Ιαπωνίας για αναβάθμιση του στόλου των 98 μαχητικών αεροσκαφών F-15J στην έκδοση Super Interceptor με κόστος 4,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια.

«Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ζήτησε την αναβάθμιση έως και ενενήντα οκτώ (98) αεροσκαφών F-15J στην διαμόρφωση του ιαπωνικού υπέρ-αναχαιτιστή - Super Interceptor  (JSI) που αποτελείται από έως και εκατό (103) APG-82 (v), 1 ενεργό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) (περιλαμβάνει πέντε ανταλλακτικά), 116 Advanced Core Processor II (ADCP II) συστήματα αποστολής και 101 συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ALQ-239 (DEWS)», ανέφερε η  δήλωση.

Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 4,5 δισ. δολάρια, προσέθεσε η δήλωση.

Η F-15J, έκδοση του αμερικανικού αεροσκάφους F-15 Eagle, κατασκευάζεται στην Ιαπωνία από την Mitsubishi, βάσει συμφωνίας αδείας με την πρώην McDonnell Douglas, που είναι τώρα μέρος της Boeing.

Tags:
αναβάθμιση, Πολεμική Αεροπορία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, F-15, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK