01:45 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε τουλάχιστον πέντε δοκιμές, το 2020, αναμένεται να υποβληθεί ο νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός -εν δυνάμει πυρηνικός- πύραυλος της Ρωσίας, με την κωδική ονομασία RS-28 Sarmat.

Νέο πεδίο ανοίγεται μπροστά στη Ρωσική Άμυνα, καθώς ο νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός -εν δυνάμει- πυρηνικός πύραυλός της, με την κωδική ονομασία RS-28 Sarmat, θα τεθεί σε δοκιμές το 2020 με απώτερο στόχο την ανάπτυξή του από το 2021.

Ειδικότερα, η εφημερίδα «Vedomosti», επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, υποστηρίζει ότι ο πρώτος τέτοιος πύραυλος θα εκτοξευθεί από την εγκατάσταση του «Πλεσέτσκ». Θα επιχειρηθούν τουλάχιστον πέντε δοκιμές. Αν αυτές είναι επιτυχημένες, τότε το οπλικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας από το 2021. Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

​Ο εν λόγω πύραυλος θα αντικαταστήσει τον σοβιετικού τύπου R-36M2 και θα μπορεί να μεταφέρει από 10 έως 24 κεφαλές. Είχε ανακοινωθεί από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν το 2018.

Η κεφαλή αναπτύχθηκε με στόχο τη διείσδυση ακόμη και στα πιο εξελιγμένα εχθρικά αεροπορικά αμυντικά συστήματα, χρησιμοποιώντας την υψηλή ταχύτητα και την ικανότητά της να χειριστεί τα μέσα της πτήσης, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να προβλεφθεί η τροχιά της.

Διαβάστε ακόμα:

Το ρωσικό υποβρύχιο Knyaz Vladimir εκτόξευσε για πρώτη φορά πύραυλο Bulava – Βίντεο

Tags:
δοκιμή, Ρωσία, βαλλιστικός πύραυλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK