05:09 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Δύο ελληνικά μαχητικά F-16 συνόδευσαν αμερικανικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Β-52 μέχρι την Κύπρο, στη διαδρομή του τελευταίου προς τη Συρία.

Συνοδεία δύο ελληνικών μαχητικών F-16 πέταξε μέχρι την Κύπρο, στη διαδρομή του για τη Συρία, ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Κατά το ίδιο μέσο, το αμερικανικό βομβαρδιστικό, μαζί με τα αεροσκάφη που το συνόδευαν – ανάμεσά τους και τα δύο ελληνικά F-16 – πέταξε βόρεια της Κύπρου.

Ακολούθως, η αποστολή των ΗΠΑ συνέχισε προς τη Συρία, ενώ τα ελληνικά μαχητικά επέστρεψαν στην Ελλάδα, μέσω του FIR Λευκωσίας.

Tο Β-52 των ΗΠΑ απογειώθηκε από την αμερικανική αεροπορική βάση του Φέρφορντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο αμερικανικής άσκησης με την ονομασία «Global Thunder 20».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, Αθήνα και Ουάσιγκτον υπέγραψαν νέα αμυντική συμφωνία, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Αναλυτές που μίλησαν στο Sputnik προειδοποίησαν ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει «τίποτα καλό» να περιμένει από την επίσκεψη

Ο καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης Δημήτρης Πατέλης ανέφερε ότι η χρήση των βάσεων στη Σούδα «παρατάθηκε επ’ άπειρο» με την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας, σημειώνοντας πως πλέον «η περιοχή δεν είναι σε ελληνικά χέρια».

Διαβάστε επίσης:

Διακόπουλος στο Sputnik: Οι αμερικανικές βάσεις δεν θα μείνουν για πάντα στην Ελλάδα

Σχετικά:

Στην Αθήνα ο Πομπέο: «Έρχεται μια αντισυνταγματική συμφωνία για την Ελλάδα»
Υπεγράφη η νέα αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας
Νέα αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: Η Ελλάδα «κλειδί» στη ΝΑΤΟική γραμμή έναντι της Ευρασίας!
Tags:
Συρία, Κύπρος, ΗΠΑ, Ελλάδα, F-16, B-52
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK