22:52 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σήμερα, ορισμένες στρατιωτικές πληροφορίες προστατεύονται από τη νομοθεσία περί κρατικών μυστικών. Ωστόσο, οι ειδικοί ασφαλείας σημειώνουν ότι αυτή η νομοθεσία δεν καλύπτει όλα τα κενά.

Την έννοια των στρατιωτικών μυστικών σκοπεύει να επαναφέρει η ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestiya, η οποία επικαλείται πηγές στο υπουργείο Άμυνας.

Ο πρώην στρατηγός του KGB Μπόρις Κορντιούμοφ δήλωσε σχετικά ότι η «ανάσταση» ενός σοβιετικού νόμου είναι απαραίτητη λόγω της αύξησης στις διαρροές διαβαθμισμένων πληροφοριών.

«Η κατάσταση στον γεωπολιτικό χώρο είναι τεταμένη τώρα και πολλές χώρες θέλουν να αποκτήσουν τα μυστικά μας. Δυστυχώς υπήρξαν πολλές διαρροές» σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, σε συνέντευξή του στο Izvestiya ότι πολύ συχνά η Δύση αποκτά πληροφορίες σχετικά με τον νέο οπλισμό της Ρωσίας αμέσως μετά την αποστολή των όπλων στις στρατιωτικές βάσεις ή αφού ο στρατός πραγματοποιήσει δομικές του νέου εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, θα διαβαθμιστούν πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων, τη σύνθεση, τις εντολές και τον εξοπλισμό τους, καθώς και την περιγραφή και τη δομή των δυνάμεών τους.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες αυτές προστατεύονται από τον νόμο για τα κρατικά μυστικά, αλλά δεν καλύπτονται όλες οι στρατιωτικές πληροφορίες. Για παράδειγμα, ο νόμος για τα κρατικά μυστικά δεν προστατεύει τις πληροφορίες που χαρακτηρίζονται ως εμπιστευτικές ή «για εσωτερική χρήση». Επομένως, οι ρωσικές αρχές δεν μπορούν να ασκήσουν δίωξη σε άτομα που έχουν αποκαλύψει αυτά τα δεδομένα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι εξετάζει όλες τις νομικές πτυχές κατά την προετοιμασία εγγράφων για το μελλοντικό νόμο. Το υπουργείο σημείωσε ότι οι απαιτήσεις της νομοθεσίας θα επεκταθούν μόνο στους στρατιωτικούς.

Τα άτομα που θα έχουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες θα λαμβάνουν προνόμια, ενώ η παραβίαση του νόμου θα ισοδυναμεί με ποινικό αδίκημα.

Η Ρωσία κατάργησε τον νόμο της Σοβιετικής περιόδου για τα στρατιωτικά μυστικά τη δεκαετία του 1990 και τον αντικατέστησε με το νόμο περί κρατικών μυστικών. Στη Σοβιετική Ένωση, άτομα τιμωρήθηκαν με φυλάκιση μέχρι 10 ετών για την αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Ο ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος RS-24 Yars μεταφέρεται σε υπόγεια πυραυλική βάση

Μαχητικό Su-34 χωρίς φτερά σε αυτοκινητόδρομο προκαλεί έκπληξη στον κόσμο – Φωτογραφίες Βίντεο

Tags:
Σοβιετική Ένωση, διαρροή, Ρωσία, μυστικό, υπηρεσίες πληροφοριών, πληροφορίες, ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ρωσικό υπουργείο Άμυνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK