13:14 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κοινή διακλαδική άσκηση πραγματοποιούν Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος στον κόλπο του Μάλεμε στην Κρήτη. Το «παρών» έδωσε σήμερα, Τετάρτη, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από τον κόλπου του Μάλεμε, στην Κρήτη, όπου λαμβάνει χώρα η διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 9», με τη συμμετοχή δυνάμεων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Το «παρών» στα στρατιωτικά γυμνάσια έδωσε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδεία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, πτέραρχου Χριστοδούλου.

«Έλληνες, Κύπριοι και Αιγύπτιοι, για αρκετές ημέρες μέχρι τη σημερινή τελική φάση εκτέλεσαν μαζί μία πλειάδα ασκήσεων, επιχείρησαν μαζί, συντονίστηκαν μαζί και έδειξαν την εξαιρετική κατάσταση ετοιμότητας και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών χωρών» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Η άσκηση αυτή αποδεικνύει στην πράξη την κοινή βούληση και την ισχυρή θέληση και των τριών χωρών για μια κοινή πορεία ως εγγυητές και πάροχοι της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Η διακλαδική άσκηση λαμβάνει χώρα από την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου.

Στόχο της «Μέδουσας 9» αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.

Ως παρατηρητές, παράλληλα, έχουν προσκληθεί αξιωματούχοι από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ.

Tags:
Ελληνικός Στρατός, στρατός, Κρήτη, Αίγυπτος, Κύπρος, Ελλάδα, στρατιωτικά γυμνάσια, στρατιωτική άσκηση, άσκηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK