23:48 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι βίντεο δείχνει αμερικανικό στρατιωτικό υλικό κι ένα τεθωρακισμένο όχημα Oshkosh τα οποία έχουν εκφορτωθεί υπό την κάλυψη της νύχτας στην Υεμένη.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει την Τετάρτη τη γνησιότητα ενός πρόσφατα δημοσιευμένου βίντεο που σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζει στρατιωτικό υλικό αμερικανικής κατασκευής να φτάνει στη νότια Υεμένη την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την αυθεντικότητα του βίντεο», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας στο Sputnik.

Το σκάφος, το οποίο έχει προσδιοριστεί ως Bahri Hofuf, είναι γνωστό ότι βρισκόταν στην πόλη Τζέντα στις 17 Σεπτεμβρίου πριν αποπλεύσει προς το Πορτ Σουντάν την επόμενη ημέρα, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο λιμενικά έγγραφα, στοιχεία παρακολούθησης και καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Το σύστημα παρακολούθησης του πλοίου στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε προτού ενεργοποιηθεί ξανά στο Άντεν στις 29 Οκτωβρίου, ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, απαγορεύεται στους αποδέκτες αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού να μεταφέρουν όπλα σε τρίτους χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση από την Ουάσινγκτον.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε στο Sputnik ότι οι ΗΠΑ αναμένουν απ' όλους τους παραλήπτες αμυντικού εξοπλισμού αμερικανικής κατασκευής να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις χρήσης τους και να μην μεταφέρουν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό χωρίς προηγούμενη έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ενδεχόμενες ή εν εξελίξει έρευνες σχετικές με ισχυρισμούς για παραβιάσεις της πολιτικής 'τελικής χρήσης' αμυντικού εξοπλισμού και υπηρεσιών που έχουν μεταφερθεί στους συμμάχους και τους εταίρους μας», πρόσθεσε.

Μια έρευνα του CNN τον Φεβρουάριο αποκάλυψε στοιχεία ότι η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της στον Συνασπισμό κατά του αντάρτικου κινήματος των Χούθι παραχώρησαν σε μαχητές που συνδέονται με την τρομοκρατική ομάδα της Αλ Κάιντα, σαλαφιστικές πολιτοφυλακές κι άλλες παρατάξεις της Υεμένης, όπλα αμερικανικής κατασκευής, παραβιάζοντας σχετικές συμφωνίες με την Ουάσιγκτον.

Η έκθεση ώθησε το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Ιούλιο να περάσει τρία μέτρα με στόχο τον αποκλεισμό των πωλήσεων όπλων στην Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, αλλά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αργότερα τον ίδιο μήνα, άσκησε βέτο στην προτεινόμενη νομοθεσία.

Tags:
αντάρτες Χούθι, χούθι, στρατιωτικός εξοπλισμός, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, όπλα, Πεντάγωνο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK