22:09 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, σε μία συνεδρίαση η οποία διήρκησε πάνω από 3,5 ώρες.

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ενικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την ενημέρωση που παρείχε στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και διήρκησε περισσότερο από 3,5 ώρες.

Το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως την επόμενη εβδομάδα και θα προβλέπει την απαλλαγή από δασμούς της προμήθειας ανταλλακτικών για μαχητικά F-16.

Θα ακολουθήσει και δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει τον εκσυγχρονισμό και την υποστήριξη των γαλλικών αεροσκαφών «Mirage».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΚΑΪ», μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος μετέφερε την ικανοποίηση της Αθήνας από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την αναβάθμιση των γαλλικών μαχητικών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, τέλος, επί τάπητος ετέθη τόσο η πρόταση για την ενεργοποίηση του Ταμείου Εθνικού Στόλου, με στόχο την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και το ευρύτερο μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντυπωσιακές εικόνες από τη «Μέδουσα 9» στο Μάλεμε της Κρήτης - Βίντεο

Στον Πειραιά το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Γιάροσλαβ Μούντρι» - Φωτογραφίες

Tags:
Mirage 2000, F-16, F-16, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία, πολεμικά αεροσκάφη, αεροσκάφος, αεροσκάφη, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, μαχητικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK