07:42 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δοκίμασε το αντιαεροπορικό σύστημα λέιζερ ATHENA καταρρίπτοντας πολλά drones. Το σύστημα χτυπάει τους στόχους με δέσμη λέιζερ 60 kilowatt.

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχώρησε πρόσφατα σε επίδειξη του πρωτότυπου αντιαεροπορικού συστήματος ATHENA σε ένα «πλήρως συμπεφωνημένο περιβάλλον εμπλοκής» με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Παρότι που ήταν η πρώτη εμπειρία της Πολεμικής Αεροπορίας με το όπλο κατά drones, οι στρατιωτικοί κατόρθωσαν να χειριστούν το σύστημα ATHENA υπό την καθοδήγηση του συστήματος διοίκησης και ελέγχου και τεχνολογίας ραντάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δοκιμή του ATHENA ήταν επιτυχής και επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του οπλικού συστήματος λέιζερ, καταρρίπτοντας πολλά drones, στο Fort Sill της Οκλαχόμα.

«Το σύστημα λέιζερ υψηλής ενέργειας ATHENA είναι μεταφερόμενο και έτσι επιτρέπει στην Πολεμική Αεροπορία να το τοποθετήσει οπουδήποτε χρειάζεται για να υπερασπιστεί βάσεις και περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας» ανέφερε η Lokheed Martin.

Σημειώνεται ότι το ATHENA περιστρέφεται οριζόντια και μπορεί να χτυπήσει τον στόχο με μια δέσμη λέιζερ ισχύος 60 kilowatt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Πεντάγωνο υπέγραψε συμφωνία για παραγωγή επιπλέον 478 F-35 στις χαμηλότερες τιμές

Μπαμ και κάτω: Αναβαθμισμένο σύστημα Patriot-3 αναχαίτισε πύραυλο cruise σε απόσταση ρεκόρ

Καθηλώνονται 123 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 των ΗΠΑ

Tags:
οπλικό σύστημα, Drone, drones, λέιζερ, Lockheed Martin
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK