13:10 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδοση όλων των εξαρτημάτων των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χούλουσι Ακάρ δήλωσε ότι τα συστήματα θα είναι έτοιμα μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Το αμερικανικό Κογκρέσο είναι έτοιμο να τιμωρήσει οικονομικά την Τουρκία, εκτός εάν εγκαταλείψει τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν.

«Εάν η Τουρκία δεν ξεφορτωθεί το S-400, πιθανώς οι κυρώσεις θα ψηφιστούν στο Κογκρέσο σύμφωνα με το νόμο CAATSA, με τη συντριπτική υποστήριξη και των δύο πλευρών και η Τουρκία θα αισθανθεί τις συνέπειες αυτών των κυρώσεων. Ο Πρόεδρος Τραμπ θα το καταστήσει σαφές στον Ερντογάν, όταν θα φτάσει εδώ, στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Ο' Μπράιεν μιλώντας στο CBS.

Η Μόσχα και η Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο του 2017. Η Ρωσία ολοκλήρωσε την πρώτη αποστολή εξαρτημάτων S-400 στην Τουρκία στα τέλη Ιουλίου του 2019. Με τη δεύτερη κατάσταση των παραδόσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, δεν απέκλεισε ότι η Άγκυρα μπορεί να αγοράσει μια πρόσθετη παρτίδα S-400, εάν είναι απαραίτητο.

Η Ουάσιγκτον ζήτησε νωρίτερα από την Άγκυρα να παραιτηθεί από τη συμφωνία και να αποκτήσει αντί αυτού τα αμερικανικά συστήματα Patriot. Επιπλέον, οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Τουρκία από το πρόγραμμα ααεροσκαφών F-35 εκράζοντας ανησυχίες σχετικά με τα ρωσικά συστήματα. Ωστόσο, η Τουρκία αναφέρει ότι αυτές οι ανησυχίες είναι αβάσιμες και επιμένει ότι η πρόθεσή της να κατέχει το S-400 δεν θα αλλάξει ούτε και η απόφασή της να συμμετάσχει στο πρόγραμμα F-35.

Tags:
Τουρκία, Ρωσία, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK