23:25 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μια σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει στο φιλόδοξο στόλο των αεροσκάφων F-35 έχει προκαλέσει προβληματισμό στο Πεντάγωνο και σχετίζοντια με την έλλειψη ανταλλακτικών και τεχνικά ζητήματα στο ALIS.

Προβληματισμός επικρατεί στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στο να διατηρήσει τον στόλο των F-35 λόγω της έλλειψης εξαρτηματων καθώς και της χαμηλής απόδοσης του συστήματος Αυτόνομων Λογιστικών Πληροφοριών (ALIS).

«Παραδεχόμαστε ότι το υπουργείο Άμυνας αντιμετωπίζει μία πρόκληση για τον αυξανόμενο στόλο των F-35, κυρίως λόγω ελλιπούς σχεδιασμού», σημειώνεται σε αναφορά. Οι προκλήσεις αφορούν κυρίων ελλείψεις ανταλλακτικών: οι F-35 δεν μπόρεσαν να πετάξουν περίπου το 30% του χρόνου τους λόγω έλλειψης ανταλλακτικών από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2018 και κακής απόδοσης του συστήματος τεχνολογίας πληροφοριών που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση του αεροσκάφους, καθώς παρουσιάζει ανακρίβειες δεδομένων».

Τα παραπάνω έρχονται σε μια περίοδο που υπάρχει έντονος διάλογος μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για τις την αγορά του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία και των αμερικανικών F-35.

Mάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει προβεί στην αναστολή της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ έχει προειδοποιήσει με οριστική αποπομπή της Άγκυρας έως τον Μάρτιο του 2020.

Τα F-35 θεωρούνται τα πιο ακριβό πρόγραμμα στην ιστορία με εκτιμώμενο κόστος για τον κύκλου ζωής τους μεταξύ 1 τρισεκατομμυρίου και 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιευμένες εκθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Amazon έχασε συμβόλαιο με το Πεντάγωνο αξίας 10 δισ. δολαρίων από τη Microsoft και «εξεπλάγη»

Πεντάγωνο: Το ΝΑΤΟ χάνει το στρατιωτικό πλεονέκτημα απέναντι στη Ρωσία

Tags:
στόλος, αεροσκάφος, αεροσκάφη, ΗΠΑ, Πεντάγωνο, F-35
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK