02:48 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας νέος υπέργειος βαλλιστικός πύραυλος αναμένεται να τεθεί σε δοκιμασία από τις ΗΠΑ, οι οποίες αποσύρθηκαν πρόσφατα από την Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας (INF).

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου αποκάλυψαν τον περασμένο Μάρτιο ότι θα δοκιμάσουν έναν βαλλιστικό πυραυλό ενδιάμεσης κλίμακας μέσα στον Νοέμβριο, σύμφωνα με το military.com.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για την Άμυνα, ο Ρόμπερτ Σούφερ, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας Άμυνας για πολιτική πυρηνικής και πυραυλικής άμυνας, υπαινίχθηκε ότι το Πεντάγωνο εξακολουθεί να σχεδιάζει να θέσει υπό δοκιμή έναν πύραυλο στο εγγύς μέλλον.
 «Πιστεύω ότι ακόμα υπάρχει το σχέδιο για να δοκιμάσουμε ένα βαλιστικό πύραυλο, πριν από το τέλος της χρονιάς», δήλωσε ο Σούφερ, σύμφωνα με το Defence News.

Όταν ρωτήθηκε το Πεντάγωνο σχετικά με την τοποθέτηση του Σούφερ, ο εκπρόσωπος τύπου Ρόμπερτ Κάρβερ δήλωσε ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να αρνηθεί ότι μία δοκιμασία θα λάβει χώρα εντός του Νοέμβρη.

«Δεν είμαι αρμόδιος να παρέχω λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο και τον χώρο, πρόσθεσε», σύμφωνα με το Defence News.

Αν πραγματοποιηθεί δοκιμασία, ο βαλλιστικός πύραυλός αναμένεται να έχει εμβέλεια που κυμαίνεται μεταξύ των 3.000 και 4.000 χιλιομέτρων, σημειώνει το Defence news.

Οι ΗΠΑ που και επίσημα απέσυραν τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μεσαίας Εμβέλειας (INF), επικαλούνται τις δήθεν  ρωσικές βιαιοπραγίες ως μία δικαιολογία, όπως και την απροθυμία άλλων χωρών, όπως της Κίνας για την προσχώρηση στη συμφωνία, σημείωσε το  Sputnik.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η Ρωσία έχει δοκιμάσει πυραύλους με εμβέλεια 500 χιλιόμετρα, τα οποία απαγορεύονται βάσει της συμφωνίας INF. Παρ’ όλα αυτά η Ρωσία έχει απορρίψει επανειλημμένα τέτοιου είδους ισχυρισμούς. Η απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη συμφωνία προκάλεσε τόσο την οργή της Ρωσίας όσο και άλλων χωρών.

Η συμφωνία είχε υπογραφεί από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου  το 1987, απαγορεύοντας όλα τα μήκη εμβέλειας ( από 310 μίλια έως και 3.420 μίλια) βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Amazon έχασε συμβόλαιο με το Πεντάγωνο αξίας 10 δισ. δολαρίων από τη Microsoft και «εξεπλάγη»

Οι ΗΠΑ θα προμηθευθούν εξοπλισμό για τη δοκιμή πυραύλων προηγουμένως απαγορευμένο από την INF

ΝΑΤΟ: Δεν θα αναπτύξουμε νέους πυρηνικούς πυραύλους στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της INF

Tags:
Ρωσία, INF, INF, Συνθήκη INF, συνθήκη INF, πύραυλος, πύραυλοι, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK