13:05 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 10
Βρείτε μας

Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε ότι η Άγκυρα άσκησε βέτο στο αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, στον απόηχο φερόμενης άρνησης των κρατών μελών να εγκρίνουν ξεχωριστό σχέδιο για την Τουρκία.

Επικρίσεις κατά της πολιτικής του ΝΑΤΟ απέναντι στην Άγκυρα άσκησε ο Φεχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Αλτούν ανέφερε ότι παρά τις υποσχέσεις για συλλογική άμυνα σε περίπτωση επίθεσης και παρά τη συνεχιζόμενη «συμβολή» της Άγκυρας στη συμμαχία, η Τουρκία δεν έχει λάβει «ισχυρή υποστήριξη» από το ΝΑΤΟ, όπως πιστεύει ότι δικαιούται.

​Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αποτυχία να αναγνωριστούν επαρκώς οι απειλές και οι ανησυχίες για την ασφάλεια των κρατών μελών, θα μπορούσε να «αποδυναμώσει» το ΝΑΤΟ και να το καταστήσει μη αξιόπιστο, προφανώς αναφερόμενος στην απροθυμία της συμμαχίας και των κρατών μελών της να συμφωνήσουν με την Τουρκία στον χαρακτηρισμό κουρδικών δυνάμεων ως τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι παρά τα προβλήματα, η Τουρκία θα εξακολουθήσει να συμβάλλει στη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ, αλλά αναμένει να αλλάξει η σημερινή κατάσταση.

​Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε ότι η Άγκυρα άσκησε βέτο στο αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, στον απόηχο φερόμενης άρνησης των κρατών μελών να εγκρίνουν ξεχωριστό σχέδιο για την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ καταδίκασαν την πρόσφατη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τουρκία ξεκαθαρίζει: Κανένας εκβιασμός πίσω από το βέτο στο ΝΑΤΟ

Γερουσιαστές ασκούν πιέσεις στον Πομπέο να επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα για τους S-400

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Βαλτική Θάλασσα, Πολωνία, Συρία, ΝΑΤΟ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK