22:10 10 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι παραδόσεις των συστημάτων S-400, οι οποίες πυροδότησαν μια κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου.

Η Τουρκία σκοπεύει να ξεπεράσει με διπλωματικά μέσα τις διαφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την αγορά των ρωσικής κατασκευής συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, τονίζοντας ότι η Άγκυρα έχει «κυριαρχικό δικαίωμα» για να προστατευθεί.

«Θέλουμε οι διαφορές με τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιλυθούν μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας» σημείωσε ο κ. Ακσόι και πρόσθεσε ότι η Τουρκία προμηθεύτηκε αυτά τα όπλα για την ασφάλειά της.

«Αυτό είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα και δεν θα το απορρίψουμε», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η Άγκυρα είναι επίσης έτοιμη να αγοράσει πυραύλους Patriot από τις ΗΠΑ «υπό ευνοϊκές συνθήκες».

Αντιδρούν οι ΗΠΑ - Επιμένει η Τουρκία

Οι παραδόσεις των συστημάτων S-400, οι οποίες πυροδότησαν μια κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου.

Τα συστήματα αναμένεται να καταστούν πλήρως λειτουργικά μέχρι τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα πρότυπα ασφαλείας του ΝΑΤΟ και ανέστειλε τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 τον Ιούλιο, προειδοποιώντας με πλήρη απομάκρυνσή της από το πρόγραμμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2020. Ωστόσο, η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην προμήθεια των S-400 παρά τις απειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τις ΗΠΑ για τους S-400

Μακρόν για Τουρκία: Μέλος του ΝΑΤΟ τεχνικά δεν μπορεί να αγοράσει ρωσικούς S-400

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (120)
Tags:
Χαμί Ακσόι, πύραυλοι Patriot, Patriot, Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία, F-35, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK