12:41 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (281)
0 0 0
Βρείτε μας

Κατά της συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης τάχθηκε ο σύμβουλος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος, ενω απέκλεισε την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Την άποψη ότι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα οδηγήσει σε κάποιο «θερμό επεισόδιο», εξέφρασε ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος και σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι το μνημόνιο συμφωνίας είναι μία «συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Σαράζ, δεν είναι μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης», καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι έχει παραβιαστεί κάθε έννοια δικαίου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενες εξελίξεις αν το τουρκικό γεωτρύπανο επιχειρήσει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, απάντησε ότι «κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει μια εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιείς ανά περίπτωση. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαριοπούλα εάν χρειάζεσαι μυγοσκοτώστρα, γιατί αντί να σκοτώσεις την μύγα, θα σπάσεις τον τοίχο. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιείς την βαριοπούλα για άλλες δουλειές».

Την ιδια στιγμή τόνισε ότι οι διάυλοι επικοινωνίας των δύο κρατών, παραμένουν ανοιχτοί:

«Είναι τόσο παράνομο και έωλο που θα γυρίσει εις βάρος αυτού που το ξεκίνησε. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου. Δεν υπήρχε πριν τη συνάντηση και δεν υπάρχει και μετά τη συνάντηση.

Η συνάντηση αυτή ήταν μια μορφή επικοινωνίας και μία μορφή πολιτικής. Οι δίαυλοι επικοινωνίας μένουν και καλώς μένουν ανοιχτοί. Η συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι μία συζήτηση που έθεσε η τούρκικη πλευρά. Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όμως, είναι τεχνικά μέτρα μεταξύ υπουργείων άμυνας», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Διακόπουλος στο Sputnik: Οι αμερικανικές βάσεις δεν θα μείνουν για πάντα στην Ελλάδα

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (281)
Tags:
θερμό επεισόδιο, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK