19:34 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα μπορουσε να προσφέρει σημεία φιλοξενίας αμερικανικών βάσεων, μετά τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου, ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κλείσει τις δικές της, λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να φιλοξενήσει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην επικράτειά της, αν η Τουρκία αποφασίσει να κλείσει τις αεροπορικές βάσεις στο Ιντσιρλίκ και στο Κουρετσίκ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Τετάρτη ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να απαντήσει στις κυρώσεις των ΗΠΑ για τους s-400, και μεταξύ άλλων να κλείσουν τις αεροπορικές τους βάσεις.

«Προφανώς μπορούμε να φιλοξενήσουμε οποιαδήποτε (στρατιωτική) εγκατάσταση. Εμείς ευτυχώς έχουμε αρκετές», δήλωσε η διπλωματική πηγή, απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει στρατιωτικές βάσεις αν η Τουρκία τις κλείσει.

Όταν ρωτήθηκε για την θέληση της Ελλάδας να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα, τα οποία βρίσκονται στο Ιντσιρλίκ, η πηγή απάντησε ότι δεν έχει επιβεβαιώσει αν όντως τέτοιου είδους όπλα βρίσκονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την πηγή, θα πρέπει οι ΗΠΑ να εκφράσουν την επιθυμία τους να διευρύνουν την στρατιωτική τους συνεργασία με την Ελλάδα, και η Αθήνα ευχαρίστως να το σκεφτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΑΤΟ - ΗΠΑ: Η Ελλάδα πληρώνει με χρήμα και... βάσεις έχοντας μηδενικά οφέλη;

Ηχηρό «όχι» από τη Λάρισα στις βάσεις του ΝΑΤΟ: «Το κακό έχει παραγίνει»

Tags:
Ελλάδα, διπλωμάτες, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ΗΠΑ, στρατιωτικές βάσεις, βάσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK