10:12 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (298)
0 0 0
Βρείτε μας

Με δηλώσεις τους οι δύο χώρες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα σχετικά με τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου διαβουλεύσεων, στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Σχεδίου Δράσης, η Γερμανία εξέφρασε «την πλήρη αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, σε ότι αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας. Μάλιστα χαρακτηρίζουν την Τουρκία «σημαντικό αν και συχνά πολύ δύσκολο εταίρο», σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ «εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κύπρο και την Ελλάδα, δεδομένης της πρόκλησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο γάλλος πρόεδρος συμπλήρωσε ότι «θεωρώ ότι  αλληλεγγύη μεταξύ των μελών κρατών είναι απολύτως καθοριστική. Μπορώ να πω ότι θα λάβουμε οποιοδήποτε χρήσιμο μέτρο για τον σκοπό αυτό και βεβαίως δεν θα ενδώσουμε σε καμιά μορφή πρόκλησης».

Η ΕΕ καταδικάζει τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και εκφράζει τη στήριξη στην Ελλάδα και στην Κύπρο, σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των 28 χωρών μελών που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Το λεγόμενο μνημόνιο συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων χωρών, αντιβαίνει στο Δίκαιο της Θάλασσας και δεν παράγει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη, τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων.

Μητσοτάκης: Απόλυτα ικανοποιημένος από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Νέο μήνυμα εναντίον της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των κρατών – μελών της Ε.Ε.

Κατά τις επίσημες δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου, και ιδίως για το κείμενο των συμπερασμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανήσυχος ο Σαλβίνι: Έχουν δώσει τη Λιβύη στην Τουρκία και τη Γαλλία

Δένδιας: Η Λιβύη εκβιάστηκε από την Τουρκία για να υπογράψει τη συμφωνία

Δένδιας: Η απέλαση δεν σημαίνει διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Λιβύη - Βίντεο

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (298)
Tags:
τουρκική προκλητικότητα, μήνυμα, Λιβύη, Τουρκία, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK