03:07 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην ικανότητα του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat να φέρει υπερηχητικά συστήματα μάχης επόμενης γενιάς αναφέρθηκε ο Στρατηγός Σεργκέι Καρακάεφ.

Ο Sarmat είναι ο νέος διηπειρωτικός πύραυλος, ο οποίος θα είναι ικανός να μεταφέρει τα -επόμενης γενιάς- υπερηχητικά συστήματα μάχης, όπως τόνισε ο Στρατηγός Σεργκέι Καρακάεφ.

Ειδικότερα, ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων του ρωσικού στρατού είπε στην εφημερίδα «Krasnaya Zvezda» την Κυριακή (15/12):

«Το νέο συγκρότημα βαρέων πυραύλων Sarmat, που δημιουργήθηκε από την εγχώρια συνεργασία της βιομηχανίας, θα είναι ίσο με τον προκάτοχό του και σε πολλά χαρακτηριστικά θα τον ξεπεράσει σημαντικά».

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα, είναι δυνατό να εγκατασταθεί στον Sarmat -εκτός από τους υφιστάμενους τύπους μονάδων μάχης- ένας μεγάλος αριθμός υποσχόμενων, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών μονάδων επόμενης γενιάς».

Ο RS-28 Sarmat, ένας βαρύς θερμοπυρηνικό διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM), είναι ένα από τα νέα όπλα στο στρατηγικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, το οποίο παρουσίασε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, το 2018.

Ο πύραυλος αναμένεται να αντικαταστήσει τον ICBM Voyevoda.

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσικός στρατός: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη δοκιμή πυραύλων απαγορευμένων από τη συνθήκη INF

Tags:
Ρωσία, διηπειρωτικός πύραυλος, βαλλιστικός πύραυλος, πύραυλος, Sarmat
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK