04:51 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τάχθηκε υπέρ της αύξησης των αμυντικών δαπανών, οι οποίες για το 2020 θα παραμείνουν στα επίπεδα των 530 εκατ. ευρώ.

Σε μια σειρά ζητημάτων, όπως τα ελληνοτουρκικά και οι αμυντικοί εξοπλισμοί, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Κληθείς να σχολιάσει τον κίνδυνο ενός «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι «η Ελλάδα κάνει τη δουλειά της», ενώ κατηγόρησε τη γειτονική χώρα ότι «υπονομεύει την ενότητα του ΝΑΤΟ».

«H Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα μέχρι κεραίας» έσπευσε να προσθέσει, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού ερευνητικού σκάφους σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεννόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

Η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, αντέδρασε έντονα, καταγγέλλοντας στον ΟΗΕ τις τουρκικές κινήσεις και χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο ως «παράνομο» και «επικίνδυνο».

Από την πλευρά της, η Άγκυρα απέρριψε τους ελληνικούς ισχυρισμούς, προαναγγέλλοντας κοινές ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή, μαζί με τη Λιβύη.

«Ναι» στην αναβάθμιση των εξοπλιστικών

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή τους, ο κ. Παναγιωτόπουλος επέλεξε να αναφερθεί στους αμυντικούς εξοπλισμούς, θεωρώντας αναγκαίες τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποκάλυψε δε, ότι υπάρχει συζήτηση για την ενίσχυση του προϋπολογισμού, όσον αφορά τους αμυντικούς εξοπλισμούς.

«Ήρθε η ώρα να αναβαθμιστούν εξοπλιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις, με σεβασμό προς τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων» σημείωσε, παράλληλα.

Ξεκαθάρισε πάντως, ότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2020 προβλέπει αμυντικές δαπάνες, ύψους 530 εκατομμυρίων ευρώ – ποσό ίδιο με το 2019.

Ερωτηθείς τέλος, για το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας, σημείωσε ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχει κανένα ζήτημα». «Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας» έσπευσε να συμπληρώσει.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι θα είναι τα πρώτα «made in Greece» μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Tags:
ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Στρατός Ξηράς, Ελληνικός Στρατός, στρατός, αμυντικά συστήματα, αμυντικές δαπάνες, Υπουργείο Άμυνας, υπουργός Άμυνας, άμυνα, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK