08:40 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην Κρήτη θα βρεθεί γαλλικό ωκεανογραφικό σκάφος τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2020, για να προχωρήσει σε έρευνες, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Σε σενάρια για ανάμειξη της Γαλλίας στην περιοχή νότια της Κρήτης αναφέρεται δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα», με την αποστολή γαλλικού ωκεανογραφικού σκάφους για έρευνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για το γαλλικό ερευνητικό «Pourquoi Pas», το οποίο θα βρεθεί νότια της Κρήτης τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2020.

Συνεχίζοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι με αυτή την κίνηση θα σταλεί μήνυμα στην Άγκυρα να μην προχωρήσει σε νέες προκλητικές κινήσεις, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται και η υποστήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα.

 

Δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας είχε επίσης αναφερθεί σε σενάριο αποστολής γαλλικού ερευνητικού πλοίου νότια της Κρήτης και μάλιστα στην επίμαχη ζώνη που ορίζει η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τη χάραξη θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, σε σημεία που καθορίζονται από τη συμφωνία. Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της Αθήνας, συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για τη γνωστοποίηση των ελληνικών θέσεων αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μακρόν: Δεν είναι εφικτή η συναίνεση με την Τουρκία στον ορισμό της τρομοκρατίας

Στήριξη Γαλλίας-Γερμανίας στην Ελλάδα για τις τουρκικές προκλήσεις

Tags:
τουρκική προκλητικότητα, Ελλάδα, Τουρκία, έρευνες, έρευνα, Γαλλία, Κρήτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK