11:31 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στις τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Στις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας από τα τουρκικά μαχητικά επέλεξε να αναφερθεί ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε με νόημα ότι «οι Τούρκοι έκαναν 4.500 παραβιάσεις κατά τη διάρκεια του 2019» και «εμείς κάναμε 4.500 αναχαιτίσεις».

«Είμαστε συνεχώς δίπλα τους» έσπευσε να προσθέσει, στέλνοντας μήνυμα υπεράσπισης της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

Ξεκαθάρισε δε, ότι «το υπουργείο Άμυνας στάθηκε και στέκεται στο ύψος των περιστάσεων είτε αυτές αφορούν προκλήσεις στην περιοχή μας είτε ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Δεν παρέλειψε δε, να χαρακτηρίσει την Τουρκία ως «προκλητικούς, αμετανόητους και απροκάλυπτα επιθετικούς».

Την ίδια ώρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι το 2020 αποτελεί έτος αναστροφής του προϋπολογισμού για τα εξοπλιστικά προγράμματα, προαναγγέλλοντας σημαντική ενίσχυση μέσω χρηματοδότησης από το αποθεματικό ταμείο.

Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα της στρατιωτικής θητείας, εξηγώντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα αύξησης.

«Δεν ξέρω που θα οδηγήσουν οι ανάγκες αλλά εγώ νομίζω πως πρέπει να καταστήσουμε προτεραιότητα την πρόσληψη επίλεκτων διαλεγμένων επαγγελματικών οπλιτών στελεχών. Θα είχε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων» εξήγησε, παράλληλα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει κλιμακωθεί σημαντικά, μετά τις απειλές για τουρκικές έρευνες στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή μνημονίου συνεννόησης μεταξύ της Άγκυρας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο.

Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να καταδικάσει ως «παράνομη και επικίνδυνη» τη συγκεκριμένη συμφωνία, την οποία μάλιστα, κατήγγειλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μέσω επιστολών.

Tags:
Τουρκία, Βόρειο Αιγαίο, Αιγαίο, Αιγαίο, παραβιάσεις, παραβιάσεις, υπουργός Άμυνας, υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Άμυνας, άμυνα, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK