05:54 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπέγραψε τις συμφωνίες για την υποστήριξη και την αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage - 2000, συνολικού ύψους 260 εκατ. ευρώ.

Τις συμφωνίες για την υποστήριξη και την αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage – 2000 υπέγραψε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως γνωστοποίησε η γενική διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Οι συμφωνίες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μ2000/-5» και συνάφθηκαν με τις κατασκευάστριες εταιρείας Dassault Aviation, Thales DMS France και Safran Aircraft Engines.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή των σχετικών συμφωνιών επήλθε λίγες ημέρες, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Το επίμαχο νομοσχέδιο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την έγκριση των τριών συμφωνιών υποστήριξης, συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, συμπεριελάμβανε την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 από την Lockheed Martin, με το κόστος να εκτιμάται στα 279,7 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω εξέλιξη επέρχεται σε μία ιδιαιτέρως τεταμένη περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, μετά και την απόφαση της Άγκυρας να υπογράψει μνημόνιο συνεννόησης με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διπλωματικό «σπριντ» της Ελλάδας: Ανοιχτοί δίαυλοι με Χαφτάρ, μέτωπο για τον «EastMed»

ΥΠΕΘΑ: Τα ελληνικά Mirage έδωσαν ένα μάθημα στα τουρκικά αεροσκάφη

Tags:
στρατιωτική συνεργασία, υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Άμυνας, υπουργός Άμυνας, άμυνα, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά αεροσκάφη, αεροσκάφος, αεροσκάφη, Mirage 2000
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK