03:50 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Στην ενεργό δράση μπαίνει το πρώτο οπλισμένο Σύνταγμα με υπερηχητικά συστήματα πυραύλων Avangard λίγες μέρες πριν έρθει το 2020, όπως δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

H Ρωσία θα ενεργοποιήσει το πρώτο οπλισμένο Σύνταγμα με υπερηχητικά συστήματα πυραύλων Avangard αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου την Τρίτη.

«Αυτή την εβδομάδα, το πρώτο πυραυλικό Σύνταγμα οπλισμένο με πυραύλους Avangard θα μπει στην ενεργό δράση», δήλωσε ο Σόιγκου.

Τον Δεκέμβριο του 2018, ο διοικητής των Ρωσικών Στρατηγικών Δυνάμεων Πυραύλων, Στρατηγός Σεργκέι Καρακάγεφ, δήλωσε ότι το πρώτο οπλισμένο σύνταγμα με το σύστημα πυραύλων Avangard θα αναλάβει δράση στην στρατιωτική βάση Ντομπάροφσκι που βρίσκεται στην περιοχή του Ορενμπούργκ πριν από το 2020.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία έχει ισχυρή πρόοδο στον σχεδιασμό νέων όπλων και ότι έχει γίνει η μόνη χώρα στον κόσμο που αναπτύσσει υπερηχητικά όπλα.

Μιλώντας σε συνάντηση με κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ο Πούτιν δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ρωσία οδηγεί τώρα τον κόσμο στην ανάπτυξη μιας ολόκληρης νέας τάξης όπλων, σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν ήταν πίσω από τις ΗΠΑ.

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση υπολείπονταν των ΗΠΑ στο σχεδιασμό της ατομικής βόμβας, την κατασκευή στρατηγικών βομβαρδισμών και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

«Τώρα έχουμε μια κατάσταση που είναι μοναδική στη σύγχρονη ιστορία, και προσπαθούν να μας ακολουθήσουν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία χώρα που να διαθέτει υπερηχητικά όπλα, πόσο μάλλον υπερηχητικά όπλα διηπειρωτικής εμβέλειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Ρώσοι παρουσίασαν τον πύραυλο Avangard σε Αμερικανούς

Πούτιν: Πύραυλοι σαν τον Avangard μπορεί να εμφανιστούν σε λίγα χρόνια, ίσως και ποτέ

Tags:
Σόιγκου, Avangard, πυραυλικό πρόγραμμα, πυραυλικό σύστημα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK