11:09 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμη μια Navtex για την περιοχή του Καστελόριζου εκδίδει η Άγκυρα ενώ την ίδια ώρα τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν σε τακτική βάση υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Την περιοχή του Καστελόριζου δεσμεύουν με νέα Navtex οι Τούρκοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το newpost.gr η Άγκυρα φαίνεται πως προαναγγέλλει ακόμη μια άσκηση, δεσμεύοντας τη συγκεκριμένη περιοχή κοντά στο Καστελόριζο.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν και σήμερα υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, στις 10:56 το πρωί, ζεύγος τουρκικών F 16 προχώρησαν σε υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 19.000 και στα 17.000 πόδια αντίστοιχα. 

Να σημειωθεί πως και χθες τρία ζεύγη τουρκικών F-16 έκαναν τέσσερις παραβιάσεις ενώ καταγράφηκαν και δύο εμπλοκές.

Επρόκειτο για τουρκικά μαχητικά αλλά και ένα κατασκοπευτικό CN-235 που πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό, το κεντρικό και του νοτιοανατολικό Αιγαίο.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Παραβιάσεις καταγράφηκαν και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, έξι τουρκικά F-16 προχώρησαν σε συνολικά έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, καθώς και σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Tags:
νησιά, Αιγαίο, Ελλάδα, υπερπτήσεις, Τουρκία, Άγκυρα, Καστελόριζο, Navtex
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK