00:22 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στον σχεδιασμό νέου κινητήρα με πολλές καινοτομίες για το μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς Tempest προχωρά η Ρολς Ρόυς.

Στην κατασκευή ενός νέου είδους κινητήρα για αεροσκάφη προχωρά η βρετανική εταιρία Ρολς Ρόυς, ο οποίος θα αποτελέσει και τον κινητήρα του νέου μαχητικού αεροσκάφους, ονόματι Tempest, που δημιουργείται από τη Βρετανία, την Ιταλία και την Σουηδία.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, θα είναι μαχητικό έκτης γενιάς και αναμένεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο το 2035.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα New Atlas, το νέο αεροσκάφος θα πρέπει να διαθέτει κινητήρες οι οποίοι θα μπορούν να του δίνουν μεγάλη ισχύ, μεγαλύτερη από αυτή που μπορούν να αποδώσουν οι ήδη υπάρχοντες.

Έτσι, η Ρολς Ρόυς, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητήρων για αεροσκάφη, σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν νέο κινητήρα, με δύο ηλεκτρικές γεννήτριες πλήρως ενσωματωμένες στην τουρμπομηχανή. Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο αεροσκάφος, κατευθείαν από τις μηχανές του.

«Οι ηλεκτρικές γεννήτριες που θα είναι ενσωματωμένες, θα εξοικονομήσουν χώρο και θα παρέχουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτείται από τα μελλοντικά μαχητικά» δήλωσε ο Κόνραντ Μπανκς, επικεφαλής μηχανικός του τμήματος Μελλοντικών Προγραμμάτων της Ρολς Ρόυς

«Οι ήδη υπάρχουσες μηχανές παράγουν ισχύ μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων κάτω από τη μηχανή, το οποίο βοηθά στη λειτουργία της γεννήτριας. Η πολυπλοκότητα και τα πρόσθετα τμήματα σε συνδυασμό με τον επιπλέον χώρο που χρειάζεται το κιβώτιο ταχυτήτων και η γεννήτρια, μας αναγκάζουν να μεγαλώνουμε το πλαίσιο του αεροσκάφους, κάτι το οποίο είναι ανεπιθύμητο» δήλωσε.

Σύμφωνε το New Atlas, η νέα μηχανή διαθέτει ένα νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, σύστημα ελέγχου μηχανής, πλήρως ενσωματωμένο κλιματιστικό σύστημα και αεροδυναμικά σχεδιασμένες. λεπίδες στην τουρμπίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal εν δράσει - Βίντεο

Κίνα: Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κινείται με… μεθανόλη είναι γεγονός

Tags:
Σουηδία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, μαχητικό αεροσκάφος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK