14:43 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα πυκνά και έγκαιρα συστήματα προειδοποίησης πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας εκθείασε ο αρχιστράτηγος Σεργκέι Γκράμπτσουκ. ο οποίος υποστήριξε ότι η Μόσχα μπορεί να αποτρέψει τέτοιες εχθρικές κινήσεις σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Ο Ρώσος αρχιστράτηγος Σεργκέι Γκράμπτσουκ ότι, σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης, η αεράμυνα της Μόσχας θα μπορούσε να αναχαιτίσει και να καταστρέψει πυραυλικούς στόχους σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Krasnaya Zvezda, ο ίδιος ανέφερε:

«Ένας τέτοιος περίπλοκος βαλλιστικός στόχος κινείται προς το αμυνόμενο αντικείμενο, με ταχύτητα μέχρι και επτά χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο. Το γεγονός της εκτόξευσης πυραύλων καταγράφεται από το διαστημικό σύστημα προειδοποίησης του πυραυλικού συστήματος επίθεσης, ενώ η περαιτέρω παρακολούθηση του πολύπλοκου βαλλιστικού στόχου πραγματοποιείται από σταθμούς ραντάρ, οι οποίοι αποτελούν το δεύτερο -επίγειο- κλιμάκιο της σύστηματος προειδοποίησης του πυραυλικού συστήματος επίθεσης, που βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων της χώρας μας».

Επίσης, ο αρχιστράτηγος πρόσθεσε:

«Η διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων της πυραυλικής άμυνας διαρκεί αρκετά λεπτά. Η επιλογή στόχων εκτελείται σε εύρος πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, το έργο της απομόνωσης των κεφαλών από ψευδείς στόχους και η αποσαφήνιση των τροχιών τους ενημερώνεται συνεχώς. [...] Η μάχη πυραυλικής άμυνας είναι βραχύβια και μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από ένα λεπτό».

Πολλά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης έχει η Ρωσία

Ο Γκράμπτσουκ, μάλιστα, σχολίασε και τις ικανότητες του ραντάρ Don-2N, λέγοντας ότι είναι σε θέση να παρέχει ταυτόχρονη επισκόπηση ολόκληρου του ανώτερου ημισφαιρίου σε μια περιοχή αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων.

Μάλιστα, το εν λόγω σύστημα ραντάρ είναι εξαιρετικά χρήσιμο και σε περίοδο ειρήνης, καθώς ασχολείται με την παρακολούθηση του χώρου, την ανίχνευση και την παρακολούθηση διαστημικών αντικειμένων, τη συλλογή ποικίλων πληροφοριών και τον προσδιορισμό τροχιών που θα βοηθήσουν στην ασφάλεια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Τα συστήματα πυκνής και έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας περιλαμβάνουν περιλαμβάνουν πολλά ραντάρ εδάφους (συμπεριλαμβανομένων των Don-2N, Daryal, Volga και Voronezh), μαζί με διαστημικές ομάδες δορυφόρων σε υψηλή ελλειπτική και γεωστατική τροχιά.

Το αντιπυραυλικό σύστημα A-135 βοηθά στην προφύλαξη της Μόσχας, η πρωτεύουσα και η υπόλοιπη χώρα προστατεύονται επίσης από εκατοντάδες συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 και S-300, τα οποία διαθέτουν επίσης ικανότητες αντι-βαλλιστικών πυραύλων και άλλα κινητά και σταθερά συστήματα.

​Το σύστημα A-135 αναμένεται να αντικατασταθεί από το A-235 Nudol, ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας επόμενης γενιάς, του οποίου η ανάπτυξη άρχισε κατά τη σοβιετική περίοδο, αλλά διαλύθηκε στη δεκαετία του 1990, πριν να ξαναρχίσει το 2011.

Παρ' όλο που οι διαθέσιμες πληροφορίες για τις δυνατότητές του είναι περιορισμένες, το νέο σύστημα αναμένεται να έχει μεγαλύτερο εύρος και αυξημένη ακρίβεια.

Εν τω μεταξύ, το πυραυλικό σύστημα S-500, του οποίου η παραγωγή για δοκιμή από τον στρατό αναμένεται να αρχίσει αργότερα φέτος, θα βοηθήσει στην υπεράσπιση της άμυνας.

Αυτό το κινητό σύστημα θα έχει την ικανότητα να καταστρέφει ταυτόχρονα μέχρι και δέκα βαλλιστικούς στόχους και θεωρείται ότι έχει ικανότητες και έναντι υπερηχητικών πυραύλων.

Διαβάστε ακόμα:

Οι νέοι υπερπύραυλοι της Roscosmos θα είναι πιο οικονομικοί από τους αμερικανικούς - Βίντεο

Tags:
πυραυλική επίθεση, άμυνα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK