01:01 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το εκσυγχρονισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M της Ρωσίας πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση. Η πτήση έγινε σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και διήρκεσε 37 λεπτά.

Η νεότερη και εκσυγχρονισμένη έκδοση του βομβαρδιστικού Tu-160M ​​της Ρωσίας υπεβλήθη στο πρώτο τεστ πτήσης, δήλωσε την Κυριακή η ρωσική εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας Tupolev.

«Στις 2 Φεβρουαρίου 2020, η πρώτη πτήση του πρώτου εκ βάθους εκσυγχρονισμένου βομβαρδιστικού πρωτοτύπου Tu-160M ​​βασισμένου στο αεροσκάφος Tu-160 πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο KAZ», δήλωσε η αρμόδια υπηρεσία στους δημοσιογράφους.

Η πτήση έγινε σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και διήρκεσε 37 λεπτά.

«Κατά τη διάρκεια της πτήσης, πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίοι έλεγχοι σε επικαιροποιημένα συστήματα και εξοπλισμό που εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο του βαθέος εκσυγχρονισμού του αεροσκάφους. Σύμφωνα με το πλήρωμα, η πτήση πήγε κανονικά, τα συστήματα και ο εξοπλισμός λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα», πρόσθεσε.

Το Tu-160M ​​διαθέτει ενσωματωμένο αμυντικό σύστημα, προηγμένο σύστημα επικοινωνιών, νέους κινητήρες και όπλα που επεκτείνουν σημαντικά τις βομβιστικές επιδόσεις  και τις ικανότητες χτυπήματος ακριβείας.

Τον Δεκέμβριο, ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξέι Κριβορούσκο δήλωσε ότι οι παραδόσεις των εκσυγχρονισμένων στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160M ​​στον στρατό θα ξεκινούσαν το 2021.

Tags:
αεροσκάφος, βομβαρδιστικό, στρατηγικό βομβαρδιστικό, Tu-160
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK