14:37 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 06
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε την αποστολή μίας πυροβολαρχίας «Patriot» στη Σαουδική Αραβία για την προστασία υποδομών ενέργειας.

Την αποστολή μίας πυροβολαρχίας ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά και τη χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αραβική χώρα.

Οι ελληνικοί «Patriot» θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των τοπικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, ενώ το κόστος μεταφοράς και λειτουργίας θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου την κυβέρνηση του Ριάντ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πέτσας έσπευσε να υπεραμυνθεί της αποστολής των «Patriot», εξηγώντας ότι «προάγει την Ελλάδα ως πυρήνα ασφάλειας στην περιοχή», καθώς και ότι «συσφίγγει τους δεσμούς με την Σαουδική Αραβία».

Ξεκαθάρισε δε, ότι οι «Patriot» ως αμυντικό αντιαεροπορικό σύστημα δεν αποτελούν απειλή για κάποια τρίτη χώρα και συμβάλλει στην «προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι σ’ αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν προβεί και άλλες χώρες της Δύσης, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

«Το κόστος της διάθεσης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Σαουδική Αραβία, ενώ η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας παραμένει αναλλοίωτη καθώς από τις 20 Ιανουαρίου έχει τεθεί σε λειτουργία μια ακόμη πυροβολαρχία "Patriot" που πριν ήταν ανενεργή» κατέληξε ο κ. Πέτσας

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα με ανώτατους αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας, όπως ο βασιλιάς Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

Κατά τη  διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την κοινή ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπογράμμισαν το γεγονός ότι η συνεργασία Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας συμβάλει στη σταθερότητα.

Παράλληλα, επεσήμαναν την κοινή αντίληψη σε σειρά ζητημάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι Patriot και το Aegis δεν κατάφεραν να προστατέψουν τις πετρελαϊκές στη Σ. Αραβία

Tags:
Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, Στέλιος Πέτσας, άμυνα, πύραυλος, πύραυλοι, Σαουδική Αραβία, Σαουδική Αραβία, πύραυλοι Patriot, Patriot
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK