23:17 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες και επιδόσεις καθώς και τα εξελιγμένα οπλικά συστήματα της φρεγάτας Ναύαρχος Κασατόνοφ, παρουσιάζονται σε βίντεο.

Μερικές από τις εξελιγμένες δυνατότητες που διαθέτει η φρεγάτα Ναύαρχος Κασατόνοφ, έφερε στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το πολεμικό πλοίο, που ανήκει σε πρωτοποριακή κατηγορία ναυτικών σκαφών, με την κωδική ονομασία Project 22350, πραγματοποίησε ασκήσεις στη Θάλασσα του Μπάρεντς, κατά τη διάρκεια των οποίων δοκιμάστηκαν τα δευτερεύοντα όπλα του καθώς και άλλα κύρια συστήματα.

Για παράδειγμα, το Ναύαρχος Κασατόνοφ διακρίνεται στο βίντεο να πυροδοτεί τους εκτοξευτήρες «δολωμάτων» οι οποίοι δημιουργούν φλόγες στον αέρα. Τέτοια μέτρα άμυνας, όπως και οι παγίδες θερμότητας είναι σχεδιασμένα ώστε να προστατεύουν το σκάφος από πυραύλους και άλλους τύπους όπλων.

Η νέα φρεγάτα, θα ενσωματωθεί στον Βόρειο Στόλο της Ρωσίας με την ολοκλήρωση των δοκιμών, ενώ η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει τουλάχιστον έξι σκάφη τέτοιου τύπου. Το πρώτο πλοίο αυτής της κατηγορίας, το Ναύαρχος Γκόρσκοφ, ξεκίνησε τις επιχειρήσεις το 2018, με τα υπόλοιπα πλοία να αναμένονται να λειτουργήσουν πριν από το 2025.

Πρωτοποριακός σχεδιασμός και οπλικές δυνατότητες

Το Ναύαρχος Κασατόνοφ και οι υπόλοιπες φρεγάτες αυτού του τύπου, έχουν κατασκευαστεί με μια ποικιλία συνθετικών υλικών, όπως ανθρακονήματα, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, δίνει στο σκάφος ικανότητες αποφυγής εντοπισμού στα ραντάρ.

Το σκάφος επίσης έχει ιδιαίτερα υψηλές δυνατότητες, φτάνοντας ταχύτητες μέχρι και 54 χιλιομέτρων την ώρα, πλήρη αυτονομία για ένα μήνα με πλήρωμα 210 ναυτών ενώ διαθέτουν πληθώρα όπλων αεράμυνας και άλλων αμυντικών συστημάτων.

Τα συγκεκριμένα σκάφη αναμένεται να μεταφέρουν και τους υπερηχητικούς πυραύλους 3M22 Zircon, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ταξιδεύουν με οκτώ φορές την ταχύτητα του ήχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο λιμάνι της Πύλου το ρωσικό πλοίο «Βασίλι Μπίκοβ»

Τα υπερ – όπλα του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας εν δράσει - Βίντεο

 

Tags:
φρεγάτες, φρεγάτα, πολεμικό πλοίο, Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK