12:24 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε το ενδεχόμενο ανάπτυξης νέων πυρηνικών πυραύλων, χαμηλής απόδοσης, σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Την πρόθεσή της να μην αναπτύξει νέους πυρηνικούς πυραύλους - χαμηλής απόδοσης - σε ευρωπαϊκό έδαφος, εξέφρασε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε πρόθεση να αναπτύξουμε ένα νέο χαμηλής απόδοσης σύστημα στην Ευρώπη. Η απάντησή μας στη ρωσική παραβίαση θα είναι συμβατική» διαμήνυσε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Θα απαντήσουμε με συμβατικούς πυραύλους Κρουζ, καθώς και με συμβατικούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι θα διαθέτουν εύρος δράσης εντός των ορίων της Συνθήκης INF (σ.σ. Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς)».

Η Συνθήκη INF, η οποία υπεγράφη το 1987 και απαγόρευε την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων Κρουζ με εύρος από 310 έως 3.417 μίλια, τερματίστηκε στις 2 Αυγούστου του 2019, μετά την επίσημη αναστολή των υποχρεώσεών της από την Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα, αβέβαιο παραμένει και το μέλλον της Συνθήκης «New START», η οποία είναι η τελευταία συνθήκη οπλικού ελέγχου που βρίσκεται σε ισχύ.

Παρ’ όλα αυτά, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπρέιν, έχει ανακοινώσει ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον θα ξεκινήσουν λίαν συντόμως τις διαπραγματεύσεις για το σχετικό ζήτημα.

Tags:
new START, ΗΠΑ, Ρωσία, Συνθήκη INF, INF, πυρηνική συμφωνία, αποπυρηνικοποίηση, πυρηνικές κεφαλές, πυρηνικά όπλα, πυρηνικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK