23:44 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο στόλος Ειρηνικού του αμερικανικού Ναυτικού, υποστηρίζει πως αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος δέχθηκε λέιζερ από κινέζικο πολεμικό πλοίο.

Το αμερικανικό ναυτικό υποστηρίζει πως αεροσκάφος τύπου P-8A Poseidon που πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα, παρενοχλήθηκε από ακτίνα λέιζερ που εξαπέλυσε εναντίον του, αντιτορπιλικό του κινεζικού ναυτικού, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το γραφείο Τύπου του Στόλου του Ειρηνικού των ΗΠΑ, εξέδωσε λεπτομέρειες για το περιστατικό, μέσω ανακοίνωσης στις 27 Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας πως το λέιζερ που έπληξε το αμερικανικό αεροσκάφος, «δεν ήταν ορατό από το γυμνό μάτι» αλλά εντοπίστηκε από τα όργανα του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επρόκειτο για μια «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική» ενέργεια εκ μέρους του κινεζικού ναυτικού.

​Ο Στόλος του Ειρηνικού των ΗΠΑ, έκανε λόγο για παραβίαση του Κώδικα για Μη προγραμματισμένες Εμπλοκές στη Θάλασσα και της Συμφωνίας Κατανόησης, μεταξύ του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κίνας.

«Στρατιωτικά λέιζερ μπορούν ενδεχομένως να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά τόσο στα πληρώματα, καθώς και στα συστήματα των πλοίων και των αεροσκαφών» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Στόλου του Ειρηνικού.

Tags:
πολεμικό πλοίο, μαχητικό αεροσκάφος, αεροσκάφος, αμερικανικό Ναυτικό, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK