07:51 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σημειώνεται πως και ο στρατός ξεκινάει την εκτέλεση βολών σε όλο τον Έβρο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του τέταρτου σώματος στρατού.

Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) ανακοίνωσε πως από σήμερα Δευτέρα 2 Μαρτίου και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη.

Λεπτομέρειες και επικίνδυνες περιοχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ανακοινώνονται από τις τοπικές στρατιωτικές διοικήσεις, διευκρινίζεται περαιτέρω από την ΑΣΔΕΝ.

Ασκήσεις στον Έβρο με πραγματικά πυρά

Σημειώνεται πως και ο στρατός ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα την εκτέλεση βολών ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλο τον Έβρο.

Η κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, θα απαγορευτεί σε συγκεκριμένες περιοχές για αποφυγή ατυχημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του τέταρτου σώματος στρατού, επικίνδυνες περιοχές είναι εκείνες, που περικλείονται από τα σημεία:

  • ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων.
  • ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.
  • Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.
  • ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ Μανίτσας.
  • ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου -Αινήσιο Δέλτα.
Tags:
στρατιωτική άσκηση, άσκηση, πυρά, Πολεμικό Ναυτικό, Αιγαίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK