18:44 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν και σχεδιάστηκε το 1944, το πολυβόλο Καλάσνικοφ αποδεικνύει πως είναι σχεδόν «αθάνατο» όπλο, μετά από δοκιμασία στο οποίο το υπέβαλλαν ειδικοί.

Την ανθεκτικότητα και τις δυνατότητες που διαθέτουν τα όπλα Καλάσνικοφ, παρουσιάζει σε βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, η εταιρία που παράγει τα θρυλικά πλέον όπλα, Kalashnikov Concern.

Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο αλλά και σε μια δύσκολη δοκιμασία, οι ειδικοί της εταιρίας, χρησιμοποίησαν ένα πολυβόλο Καλάσνικοφ, τύπος όπλου που ανήκει στην «οικογένεια» του θρυλικού τυφεκίου Καλάσνικοφ, το οποίο σχεδιάστηκε το 1944 από τον Βασίλι Ντεγκτιάροφ.

Αν και στη Ρωσία το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, συνεχίζει να χρησιμοποιείται από διάφορες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα των ειδικών τοποθέτησε 11 δεσμίδες των 100 σφαιρών στο πολυβόλο για τη δοκιμασία και το όπλο κατάφερε να πυροβολεί ακατάπαυστα μέχρι την 750η σφαίρα περίπου, όταν και αντιμετώπισε εμπλοκή, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που δημιουργήθηκαν από τις επαναλαμβανόμενες ριπές, με αποτέλεσμα να λιώσει το βερνίκι στην χειρολαβή.

Το πολυβόλο πριν πάθει εμπλοκή, κατάφερε να εκπυρσοκροτήσει τις σφαίρες από οκτώ δεσμίδες. Το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί ιδανικότατο, αφού ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου πολυβόλου είχε γίνει για ριπές περίπου 300ων σφαιρών, πριν αναγκαστεί να σταματήσει ώστε να κρυώσουν τα εξαρτήματα του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ομάδας, το λιωμένο βερνίκι της χειρολαβής μάλλον εισήλθε στη θαλάμη και για αυτό μπλόκαρε το όπλο, ενώ ο σωλήνας αερίων είχε γεμίσει με σκόνη πυρίτιδας από τις ριπές. Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο αν το όπλο τελικά έπαθε ανεπανόρθωτη ζημιά ή θα είναι ικανό να χρησιμοποιηθεί και πάλι μετά από επισκευές.

Tags:
σφαίρες, Ρωσία, πολυβόλο, όπλο, Καλάσνικοφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK