09:35 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ένας φορητός υπολογιστής του γερμανικού στρατού με απόρρητα δεδομένα πουλήθηκε μέσω eBay για 90 ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας αγόρασε έναν φορητό υπολογιστή του γερμανικού στρατού με 90 ευρώ στο eBay. Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, το laptop περιείχε ορισμένες απόρρητες, αλλά εύκολα ανιχνεύσιμες στρατιωτικές πληροφορίες, σύμφωνα με δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο σκληρός δίσκος περιείχε ακόμη και δεδομένα για την εξουδετέρωση του συστήματος αεράμυνας «LeFlaSys Ozelot» που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά πριν από 19 χρόνια και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά εναέριων απειλών και να προστατεύσει κινούμενα στρατεύματα.

«Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος στόχου, καθώς και την ίδια την οπλική πλατφόρμα, μπορούν να βρεθούν εκεί (σ.σ. στο laptop) και, φυσικά, οδηγίες για το πώς να καταστρέψεις ολόκληρο το σύστημα για να αποφευχθεί η χρήση του από εχθρικές δυνάμεις», δήλωσε ο ειδικός ασφαλείας, Tim Berghoff, μιλώντας στη Deutsche Welle.

Tags:
στρατός, ebay, Γερμανία, laptop
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK