09:51 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (232)
0 0 0
Βρείτε μας

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες εγκαταλείπουν την περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, στον Έβρο, υπό τον φόβο του κορονοϊού.

Από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο φαίνεται ότι απομακρύνονται μετανάστες και πρόσφυγες, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού και του κλεισίματος της συνοριακής γραμής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας «bianet», μετανάστες και πρόσφυγες επιστρέφουν στην Ανδριανούπολη και από εκεί μεταφέρονται σε διάφορα σημεία της Τουρκίας, μέσω λεωφορείων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται από ανθρωπιστικές οργανώσεις, το τουρκικό μέσο ενημέρωσης κάνει λόγο για εκατοντάδες ανθρώπους που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ανδριανούπολη, υπό τον φόβο του κορονοϊού.

«Έχουν αγοράσει εισιτήρια και περιμένουν στον σταθμό των λεωφορείων» ισχυρίζεται στέλεχος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει οδηγήσει την Ελλάδα και την Τουρκία στο κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο, ενώ την ίδια ώρα, οι προσπάθειες παράνομης διέλευσης των μεταναστών έχουν αποτύχει συλλήβδην.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον φόβο του κορονοϊού, έχουν σκορπίσει απογοήτευση στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στον άτυπο καταυλισμό στην τουρκική πλευρά των συνόρων, στον Έβρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στον Έβρο είχε κλιμακωθεί σημαντικά όλο το προηγούμενο διάστημα, αρχής γενομένης από τις 28 Φεβρουαρίου.

Πρόσφυγες και μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί στα σύνορα, με στόχο να διέλθουν στην Ευρώπη. Ωστόσο, η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε κλείσει τα σύνορα, αποτρέποντας τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (232)
Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, μετανάστης, μετανάστες, μετανάστευση, Έβρος, σύνορα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK