07:47 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (239)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Έβρο.

Τον Έβρο επισκέφτηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο συναγερμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν έχει λήξει.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας παραμένουν σε εγρήγορση και προσαρμόζονται ώστε να είναι πιο έτοιμες στο μέλλον για οτιδήποτε προκύψει, σημείωσε ο ΥΠΕΘΑ.

Με τη σειρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και η Frontex φυλάνε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Θέλω να συγχαρώ πρώτα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς έχει γίνει σημαντικό έργο στον τομέα των υποδομών στα σύνορα», επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, ο οποίος το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε πως: «η Ελλάδα απέδειξε στον Έβρο ότι με σχέδιο και ενότητα μπορεί να δρα αποτελεσματικά έναντι της εκμετάλλευσης ανθρώπινων ζωών και της χρησιμοποίησής τους ως ασύμμετρης απειλής κατά της χώρας μας και της ΕΕ. Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε». 

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σολεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε πως 5.800 μετανάστες απομακρύνονται από τη συνοριογραμμή του Έβρου, μια απόφαση που εντάσσεται στα μέτρα της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

 

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (239)
Tags:
Ένοπλες Δυνάμεις, Προσφυγικά, πρόσφυγες, επεισόδια, μεταναστευτικό, Τουρκία, σύνορα, μετανάστες, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK