01:50 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Βίντεο απεικονίζει την προσπάθεια ελληνικού αεροσκάφους να αναχαιτίσει τουρκικό F-16 στον εναέριο χώρο του κεντρικού Αιγαίου. Τα λόγια του Έλληνα πιλότου.

Οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και οι παραβάσεις του FIR Αθηνών από την τουρκική αεροπορία αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στους αιθέρες του Αιγαίου.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε, η πρόσφατη υπερπτήση τουρκικού F-16, το οποίο παρενόχλησε το ελικόπτερο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Το περιστατικό εξελίχθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής πάνω από τις Οινούσσες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο προχώρησε σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα περίπου (σ.σ. μεσημέρι Κυριακής), στο κεντρικό Αιγαίο έλαβε χώρα μία ακόμη αερομαχία μεταξύ ενός ελληνικού αεροσκάφους, τύπου Mirage, και ενός τουρκικού μαχητικού.

Σύμφωνα με βίντεο, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «protothema.gr», ο Έλληνας πιλότος καταδιώκει τον Τούρκο χειριστή, ο οποίος επιδίδεται σε σειρά ελιγμών, προκειμένου να ξεφύγει.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του βίντεο, ο Έλληνας πιλότος ακούγεται να αναφέρει την εξής φράση: «Τον έχω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή, συνολικά οκτώ τουρκικά F-16 προχώρησαν σε 13 υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν με επιτυχία από την Πολεμική Αεροπορία.

Tags:
εναέριος χώρος, παραβάσεις, παραβίαση, μαχητικό αεροσκάφος, τουρκικά μαχητικά, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, μαχητικό, F-16, Mirage 2000, πιλότος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK