11:31 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μαχητικά αεροσκάφη F-22 απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95MS που πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη πτήση πάνω από ουδέτερα ύδατα.

Τέσσερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση, έχοντας στο κατόπι τους αμερικανικά μαχητικά F-22, παρότι πετούσαν πάνω από ουδέτερα ύδατα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σήμερα, Τετάρτη.

«Τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS της αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη πτήση πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Θάλασσας Τσούκτσι, της Βεριγγείου Θάλασσας, της Οχοτσκικής Θάλασσας και του βόρειου τμήματος του Ειρηνικού Ωκεανού. Σε διάφορα στάδια της διαδρομής, τα ρωσικά αεροσκάφη συνοδεύτηκαν από μαχητικά F-22 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό Υπουργείο πρόσθεσε ότι η διάρκεια της πτήσης ανήλθε σε 11 ώρες, ενώ σημείωσε ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου έρχεται λίγες ώρες αφότου ο ρωσικός στρατός εντόπισε και αναχαίτισε αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Tags:
ΗΠΑ, Ρωσία, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, F-22, Tu-95MS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK