16:13 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ένα ηχηρό μήνυμα προς τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας έστειλε το βράδυ της Πέμπτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στις πρόσφατες δηλώσεις με διπλό μήνυμα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απάντησε ο Έλληνας υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Στεφανής επισήμανε πως υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα και διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης.

«Ο κύριος Ακάρ επιλέγει αυτόν τον τρόπο. Από τη μία μας απειλεί και από την άλλη μας καλεί να συζητήσουμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε. Άλλωστε, συζητάμε σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά παράλληλα κάνουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε σωστά» είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, ο κ. Στεφανής τόνισε πως «δεν φοβόμαστε τίποτα, διότι έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας, της εκπαίδευσης της οποίας κάνουμε και γιατί καθημερινά εξετάζουμε πολλαπλά σενάρια».

«Ένα από αυτά το είδατε να εξελίσσεται τις δύο τελευταίες μέρες. Χωρίς καμία προειδοποίηση δόθηκε διαταγή από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να υλοποιηθεί κάποιο σχέδιο και υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο» εξήγησε αναφερόμενος στην αεροναυτική άσκηση που έλαβε χώρα στην Κάρπαθο, προσθέτοντας παράλληλα πως «η προετοιμασία είναι διαφορετική σε διαφορετικά επίπεδα. Ο κάθε πυλώνας ισχύος της χώρας έχει διαφορετική αποστολή».

«Καθημερινά οι Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται σε διάφορα σενάρια και υλοποιούνται διάφορες απειλές. Εδώ λοιπόν δείξαμε ότι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα» εξήγησε ακόμη και συμπλήρωσε πως η χώρα μας στέλνει ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

«Τους λέμε δείτε τι δυνατότητες έχουμε. Οι δυνατότητές μας είναι πάρα πολλές και είναι πολύ ισχυρές. Ξέρουμε τι κάνουμε και το κάνουμε καλά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα πολύ μεγάλο μυστικό: το πάθος και την αγάπη προς την πατρίδα, είναι ο τρόπος με τον οποίο υλοποιούν την αποστολή τους» κατέληξε ο Έλληνας υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Tags:
ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, Ανατολική Μεσόγειος, θερμό επεισόδιο, Ελληνικός Στρατός, στρατιώτες, στρατός, Αεροπορία Ναυτικού, Πολεμικό Ναυτικό, Ναυτικό, Ένοπλες Δυνάμεις, τουρκική προκλητικότητα, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ΥΠΕΘΑ, Αλκιβιάδης Στεφανής, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK